Тотнъм - Барселона: Без сухи мрежи


Н. Гавазов

Тотнъм - Барселона: Без сухи мрежи

Тотнъм - Барселона

Стадион: Щадио до Драгао "Уембли", Лондон

Дата: 03.10.2018 г.

Час: 22:00 ч.

Програмата на Шампионска лига за сряда вечер ще зарадва почитателите на футбола с две дербита, които заслужават внимание. Епицентърът на първото е в южната част на континента, а вторият сблъсък ще е на Мъгливия Албион, където Тотнъм ще посрещне Барселона в опит да вземе скалпа и на другия испански гранд за по-малко от година.

"Шпорите" подобриха формата си след трите поредни поражения в началото на септември, записвайки три поредни победи. Хората на Маурисио Почетино първо се наложиха над Брайтън, след това отстраниха Уотфорд в Купата на Лигата, а през уикенда спечелиха гостуването си на Хъдърсфийлд. Така след седем изиграни мача Тотнъм се изкачи на четвърто място в класирането на Висшата лига на Англия, на 4 точки от лидерите Ливърпул и Манчестър Сити.

Що се отнася до Шампионска лига, "шпорите" започнаха кампанията си с изненадваща загуба на гости на Интер, като този мач е ярко доказателство на максимата, че ще получиш гол, ако не си вкараш положенията.

Барселона е на обратния полюс. Каталунците стартираха в европейския турнир с класически успех над ПСВ, но до него не се стигна толкова лесно. Испанците имаха проблеми с намирането на празни пространства в противниковата отбрана, допускаха се много грешки в завършваща фаза на атаката, а всичко това бе от полза за съперника. Великолепният гол на Меси от пряк свободен удар обаче промени ситуацията на терена и в крайна сметка домакините вкараха още две попадения.

Този успех се оказа последен за хората на Ернесто Валверде, които нямат победа в следващите си три двубоя, а това е много изненадващо за испанския шампион. Домакинското равенство с Хирона бе последвано от загуба в Леганес, а през уикенда "блаугранас" не успя да се справи с Атлетик, като срещу "лъвовете" се видя колко зависими са каталунците от Меси. Хубавото в цялата ситуация е, че Реал Мадрид не успя да се възползва от лошата форма на Барселона и така двата исторически съперника делят първото място в лигата.

Домакините не могат да разчитат на контузените Деле Али, Вертонген, Дембеле, Орие и Ериксен. Гостите са без наказания Самуел Умтити и Серхи Роберто, който се намира в лазарета.

Трудно може да бъде направена прогноза на мач като този. Равенството изглежда много реалистично. От друга страна домакините набраха инерция, докато Барселона определено буксува, което означава, че няма да бъде никаква изненада, ако "шпорите" вземат трите точки. Със сигурност обаче можем да кажем, че ще видим поне два гола в мача. Съперниците практикуват открит футбол, така че едва ли някоя от мрежите ще остане суха.

Прогноза: Тотнъм - Барселона 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Тотнъм
(Англия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
29.09.2018 Висша Лига Хъдърсфийлд 0 - 2 Тотнъм
26.09.2018 Купа на Лигата Тотнъм 2 - 2 Уотфорд
22.09.2018 Висша Лига Брайтън 1 - 2 Тотнъм
18.09.2018 ШЛ група B Интер 2 - 1 Тотнъм
15.09.2018 Висша Лига Тотнъм 1 - 2 Ливърпул


Последни 5 срещи - Барселона
(Испания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
29.09.2018 Примера Дивисион Барселона 1 - 1 Атлетик Билбао
26.09.2018 Примера Дивисион Леганес 2 - 1 Барселона
23.09.2018 Примера Дивисион Барселона 2 - 2 Жирона
18.09.2018 ШЛ група B Барселона 4 - 0 ПСВ Айндховен
15.09.2018 Примера Дивисион Реал Сосиедад 1 - 2 Барселона


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
29.07.2018 Купа на Шампионите Барселона 2 - 2 Тотнъм
  Сподели
553