От УЕФА отговориха на Реднап


Н. Гавазов

От УЕФА отговориха на Реднап

УЕФА отклони молбата на мениджъра на Тотнъм Хари Реднап да бъде забранено провеждането на мачове от Шампионската лига на изкуствени терени, съобщава новината The Guardian. Както е известно, след загубата от Йънг Бойс с 2:3 в първия мач от четвъртия квалификационен кръг на най-престижния европейски клубен турнир, наставникът на „шпорите" се оплака, че синтетичното покритие е причинило на тима му много главоболия. В УЕФА обаче смятат, че всичко на стадиона в Берн е нормално и нямат никакво намерение да разглеждат оплакването на Реднап.

„Аз не пуснах на терена четирима играчи, защото по време на тренировката преди мача се почувстваха зле. Ленън не може да играе на такова покритие, Кийн пък получи проблеми с коляното. Когато Хъдълстоун за последен път излезе на такъв терен, той бе извън строя за шест седмици. Не исках да рискувам неговото здраве и в един момент се оказахме в безнадеждна ситуация", цитира The Guardian Реднап.

„Към изкуствената трева за да привикнеш трябва време. Ако играеш на нея всяка седмица - свикваш. Аз съм играл на такъв терен и ненавиждам всяка една минута прекарана там. При нас КПР има такъв стадион, но други подобни в Англия няма", добавя мениджъра на Тотнъм.

„Въпросът за забрана на изкуствените терени не стои на дневен ред. Преди мача полето бе проверено и установихме, че всичко е според изискванията. Ако имаше някакви проблеми, нямаше да се играе срещата. Според правилата на УЕФА, на естествено покритие се провежда само финала в Шампионската лига", заявиха пък от УЕФА.

 

  Сподели
136