Моуриньо: Погба показа сила на характера


Н. Гавазов

Моуриньо: Погба показа сила на характера

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо похвали полузащитника Пол Погба след победата с 3:0 на Йънг Бойс в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, а също така разказа за своите опасения относно изкуствения терен, на който "червените дяволи" бяха принудени да играят.

Напомняме, че през първите 30 минути на снощния двубой домакините стояха по-добре от съперника си, но постепенно гостите установиха контрол върху срещата, а два гола и асистенция на Погба осигуриха победата на Юнайтед. Португалецът няма как да пропусне представянето на главния герой на вечерта.

"Това бе отлична игра от страна на Пол, макар че той малко се измори в края на срещата и именно за това го замених. Той бе надежден, демонстрираше класата си и добавяше скорост, от която имахме нужда", заяви Моуриньо.

"Погба контролираше играта и темпото на мача. Разбира се, вкара много добър гол. Дузпата показва силата на неговия характер, защото при провал могат да се появят съмнения при следващия път", каза още мениджърът.

Също така Жозе не крие, че през целия мач е изпитвал страх относно евентуални травми на свои играчи, заради непривичното покритие на терена. Напомняме, че наставникът на Юнайтед още във вторник, след тренировката на тима, изяви своите претенции към качеството на терена на стадиона на Йънг Бойс. Специалистът продължи с критиките на покритието, което, според него, крие риск от травми.

"Присъстваха опасения за травми. Някои от моите играчи имаха болки в глезените и колената след тренировката във вторник. Това не е лесно за тях, тъй като те не са свикнали да играят на такова покритие.

Освен това, може би имаше страх от страна на футболистите в единоборствата, защото те са свикнали да играят на добрите терени в Англия, а футболът на такива терени е много по-красив.

Продължавам да си задавам въпроса, как е възможно да играеш на изкуствен терен в най-доброто европейско клубно съревнование", завърши Моуриньо.

  Сподели
425