Робен: Ще поправим грешките в ШЛ


И. Ангелов

Робен: Ще поправим грешките в ШЛ

Крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен смята, че отборът има шанс да спечели Шампионска лига през този сезон. 34-годишният холандец преживя може би най-лошия момент в кариерата си във финала на ШЛ през 2011-12 когато пропусна дузпа за загубата срещу Челси, който вдигна трофея на "Алианц Арена". В следващата година обаче Робен бе в противоположната позиция когато спечели състезанието, вкарвайки победен гол срещу Борусия за исторически требъл. Преди срещата с Бенфика от старта на този сезон на ШЛ той каза:

"Не знам дали това ще е последната ми възможност да спечеля Шампионска лига. Времето ще покаже. Както и да е, това е шанс да спечеля. Нашата цел е да стигнем до края. Но ние точно започваме групите. Искаме да вървим стъпка по стъпка и да прогресираме първо през групите.

"Винаги се учиш от грешките в миналото. Трябва да анализираш къде можеш да се подобриш. Мачовете в късните фази на ШЛ се решават от малки детайли. Понякога трябва да погледнеш себе си, понякога стават неща извън твоя контрол. Но винаги трябва да приемаш нещата и да се учиш от това."

  Сподели
384