Клоп: С Коутиньо финалът щеше да е друг


И. Ангелов

Клоп: С Коутиньо финалът щеше да е друг

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп настоя, че няма как да намери точен заместник на напусналия Филипе Коутиньо по време на трансферния прозорец, тъй като такъв играч не съществува. Коутиньо премина през януари в Барселона за 142 милиона лири, докато бившият му клуб достигна до финал в Шампионска лига.

"Не можеш да замениш Фил Коутиньо със същия играч. Той е Фил Коутиньо. Той има специфичен стил на игра, тактически е отличен. Той може да играе като крило, като номер 10, като 8 - наистина страхотен. Аз не искам да поставям друг играч на неговото място и да казват: 'Това е заместникът на Фил.'

"Аз мисля, че най-доброто нещо, което направихме във втората част на сезона, е че нямаше нужда да говорим за Фил. Това не беше ясно през януари. Как можехме да знаем? Ако имахме Фил можехме да го пуснем във финала на Шампионска лига, и когато Мо се контузи, Фил щеше да е на лявото крило, а Садио на дясното, и щях да пусна полузащитник.

"Тогава щеше да е друга историята. Това щеше да е хубаво, но той не беше тук и аз му пожелавам всичко добро. Няма нужда да заменяме Фил. Трябва ни отбор за новата година. На пазара няма бета-версия на Фил Коутиньо. Той не е там. Но има добри играчи и привлякохме няколко."

  Сподели
488