Жилина ще е сериозно препятствие за Литекс


Л. Михайлов

Жилина ще е сериозно препятствие за Литекс

Жилина - Литекс
Стадион: "Под Дубном", Жилина
Дата: 04.08.2010
Час: 20:30
Съдия: Томас Айнвалер (Австрия)

Литекс се изправя срещу Жилина в мач реванш от третия предварителен кръг на Шампионска лига. Срещата ще се играе на стадион "Под Дубном" в Словкия. В Ловеч "оранжевите" допуснаха неприятен резултат 1:1 и въпреки че са по-добрият отбор, голът на чужд терен ще даде допълнително самочувствие на словаците.

Жилина оглавява класирането в Словакия след три изиграни кръга, като в последната си среща се наложиха над Банска Бистрица с 2:1. Треньорът и футболистите са мотивирани от добрите резултати и гледат оптимистично на предстоящия сблъсък. Срещу Бистрица наставникът Павел Хапал даде почивка на капитанът Роберт Йеж, Томаш Оравец и други основни играчи. Междувременно Жилина се раздели и с нападателя си Иван Лиетва, който бе продаден на Коняспор.

В първият мач ловчанлии разчитаха на продължително валдеене на топката и натиск срещу съперника, но бяха уязвими при контраатаките. Затова и не успяха да постигнат задоволителен резултат. "Оранжевите" откриха първенството с победа над Миньор с 2:1 с голове на Флорин Брату в началото и на ветеранът Ивайло Петков от дузпа. Не липсват и проблеми в лагера на Литекс. Ангел Червенков няма да може да разчита на двамата си централни защитници Александър Барт и голмайсторът от мача с Миньор Ивайло Петков. Аут е и друг титуляр - Дока Мадурейра.

И на двата отбора предстои ожесточена битка, от която зависи участието им в последния плейоф преди заветната групова фаза на Шампионската лига. Домакините имат известно предимство след първата среща и при евентуален нулев резултат ще изхвърлят българския шампион от надпреварата. Все пак мачът си остава непредвидим и няма да е чудно накрая да станем свидетели на дузпи.

Прогноза: Жилина - Литекс 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Жилина:

17 юли Жилина - Злате Моравце 2:1 (Суперлига)
21 юли Жилина - Биркиркара 3:0 (Шампионска лига)
24 юли Жилина - Слован Братислава 2:2 (Суперлига)
27 юли Литекс - Жилина 1:1 (Шампионска лига)
31 юли Дукла - Жилина 1:2 (Суперлига)

Литекс:

09 юли Литекс - Сливен 4:1 (Приятелски мач)
13 юли Литекс - Рудар 1:0 (Шампионска лига)
20 юли Рудар - Литекс 0:4 (Шампионска лига)
27 юли Литекс - Жилина 1:1 (Шампионска лига)
31 юли Литекс - Миньор Перник 2:1 (А група)


Досегашни срещи:

Жилина - Литекс

1 мач
0 победи за Жилина
1 равенство
0 победи за Литекс
Голова Разлика: 1:1


Коефициенти от bet365:

Жилина - 2.20
Равен - 3.25
Литекс - 3.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
225