Реал свали Ливърпул на земята и взе трета поредна ШЛ


И. Ангелов

Реал свали Ливърпул на земята и взе трета поредна ШЛ

Реал Мадрид спечели трета поредна Шампионска лига след победа над Ливърпул с 3:1 на финала в Киев за сезон 2017-18 г. След успеха "белия балет" печели своята 13-та купа, а Кристиано Роналдо става първият човек в историята с 5 спечелени Шампионски лиги. 

Днес до почивката двата отбора не предложиха особено зрелище, като в центъра на събитията се оказаха двете контузии за отборите - на Мохамед Салах и Дани Карвахал. 

След почивката головете започнаха да падат, като от двете страни достигнаха и до две греди. В 51-ата минута след огромна грешка на Кариус Карим Бензема откри резултата когато вратарят нацели крака му при опит да подаде на противник с ръка. 

4 минути след това Мане изравни за 1:1. В 61-ата минута в игра се появи Гарет Бейл на мястото на Иско и уелсецът направи срещата своя още с първата си изява, когато при центриране на Марсело завърши със задна ножица по красив начин за 2:1.

В 83-ата минута Бейл получи шанс да стреля от далеч и го направи право в Кариус, който посегна да улови кълбото и изпусна топката в мрежата си за 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
792