Клоп: Сега трябват големи топки


И. Ангелов

Клоп: Сега трябват големи топки

Преди днешния финал в Шампионска лига Юрген Клоп призова своя отбор да покаже, че притежава "големи топки". Стилът на игра на "червените" до момента в турнира не се характеризира с контрол върху мачовете, а по-скоро с експлоатиране на подходящи моменти в срещите, и така 29 от общо рекордните 40 гола дойдоха от триото Мане, Салах, Фирмино в атака.

"Не беше до това, че бяхме толкова по-добри от противниците, но бяхме смели. Мощта, която показахме срещу Манчестър Сити, например - това е футбол с големи топки. Има много неща, които трябва да покажеш в мач на такова ниво. Трябва да влизаш тук, да подаваш там, и три паса по-късно ние вкарваме. Но всичко започна от пресата.

"Това са моментите, които решават мача. Ние имахме 500 такива и имаме нужда от още малко. Не искаме да чакаме някого, не искаме да се надяваме. Променай играта докато можеш, това е.

"Аз никога не съм извеждал отбор в поредни финали на Шампионска лига, така че не зная как се чувстват играчите на Реал Мадрид. Ние имахме 2 седмици да се готвим за този мач. Като гледаш Мадрид ти си мислиш 'уау', но те още не са играли срещу нас. Така стоят нещата. Ние сме Ливърпул. Тук сме защото сме Ливърпул. В ДНК-то на този клуб е да се бори за големи неща."

  Сподели
411