Мориентес: Отборната игра ще реши финала на ШЛ


И. Ангелов

Мориентес: Отборната игра ще реши финала на ШЛ

Бившият нападател на Ливърпул и Реал Мадрид Фернандо Мориентес определи Кристиано Роналдо и Мохамед Салах като ключовите имена преди старта на финалната среща от Шампионска лига в събота. Но испанецът настоя, че нито един от тях не би могъл сам да реши нещата в полза на отбора си.

"Футболът е колективна игра и ти може да имаш Кристиано Роналдо, но ти трябва и отбор около него. По мое мнение, ключът за Мадрид в последните години е, че те имат перфектен ансамбъл от играчи покрай Кристиано, като Модрич, Кроос в средата, Серхио Рамос като капитан, Марсело в ляво, Карвахал в дясно, Кейлор Навас също.

"Аз мисля, че успехът им идва от отбора, а не от един играч. Те могат да наредят частите на отбора си с треньор като Зинедин Зидан, който внася хармония, а това не е лесно в такъв отбор. 

"Силата на двата отбора е в нападението. С Реал Мадрид е ясно, че Роналдо е най-добрият играч във всеки мач, и това ще трябва да е ясно на Ливърпул. Очевидно те не трябва да забравят и за остатъка от отбора. Доколкото се отнася до тях, Салах е ключовият играч, който се представяше на много високо ниво този сезон. Аз мисля, че тези двамата ще са най-важни в мача. 

"Ако трябва да кажа едно нещо, бих казал, че Кристиано и Салах са тези, които могат да направят разликата в срещата."

  Сподели
402