Роналдо: Предпочитам да срещнем Юнайтед


И. Ангелов

Роналдо: Предпочитам да срещнем Юнайтед

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо се готви за съботния финал в Шампионска лига между "белия балет" и Ливърпул, но в интервю преди срещата той сподели, че би предпочел да се среща в този етап на състезанието с бившия си отбор Манчестър Юнайтед.

"Финалите винаги са специални случаи. Аз бих предпочел там да срещна Манчестър Юнайтед. Но Ливърпул заслужава уважение. Ние няма да изиграем лесен мач. Те заслужават да са на този финал.

"Те ми напомнят за Мадрид преди 3 или 4 години. Имат трима нападатели, които са много бързи. Те са мощни в атака и аз уважавам това. Но Мадрид е по-добър. Ние трябва да играем на нашето ниво, но трябва и да уважаваме съперника."

Роналдо доближава пета титла в ШЛ след спечелването на една с Юнайтед и три с Мадрид:

"Това ще е исторически момент. Ние сме развълнувани като отбор. Може да го видите на тренировките. Ние не мислим какво постижение ще е това защото всички са концентрирани над мача. Но след това, ако всичко премине както трябва, ние ще впишем имената си в историята.

"Винаги трябва да си мотивиран. В този клуб не можеш да се отпуснеш, особено в този турнир. Шампионската лига се свързва с Реал Мадрид още от Хенто и Ди Стефано. Ние усещаме това като играчи и за феновете също е така. Аз искам да се справя добре в събота и да помогна на тима. Искам да играя добре и да вкарам голове, да се надяваме. Но най-важното е победата и да постигнем история."

Роналдо беше поставен под въпрос за участието си във финалната среща на Шампионска лига този сезон когато се контузи на 6-ти май срещу Барселона в последното Класико, където беше заменен принудително. Той се върна и дори вкара срещу Виляреал, като няма търпение за уикенда:

"Аз съм уверен, чувствам се във форма и виждам, че и съотборниците ми са готови. Ако спечеля пета Шампионска лига това ще е изумително."

  Сподели
433