Клоп: На финал сме не за да разменяме фланелки или стискаме ръце


Н. Гавазов

Клоп: На финал сме не за да разменяме фланелки или стискаме ръце

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че се възхищава от работата на своя колега от Реал Мадрид Зинедин Зидан. Независимо от това, че френският специалист нямаше богат треньорски опит до назначаването си за наставник на Кралския клуб, той за две и половина години успя да спечели Примера дивисион, две Шампионски Лиги, две Суперкупи на Европа, два клубни Мондиал-а и Суперкупата на Испания.

В събота Клоп ще се постарае да попречи на Зидан да добави поредния си трофей в своята колекция. В навечерието на финала в Шампионска лига Юрген разказа, че мисли за своя опонент.

"Никога не е лесно да спечелиш финал, но това е възможно. И е страхотно, че играем с Реал Мадрид. Този отбор е действащ победител в турнира, печелил го е два пъти подред. Те продължават да се представят отлично под ръководството на Зинедин Зидан", заяви Клоп.

"Това е един от пет-десет най-добри футболисти на всички времена. Сега той е треньор на Реал - отбор, който притежава огромен опит. Това ще е приятно изпитание",добави немецът.

"Радвам се, че не играем лично един срещу друг. Представете си само, ако аз трябваше да паза Зидан или нещо такова... Радвам се, че имам възможност да изпратя на терена моите играчи", пошегува се Юрген.

"Това е водеща личност в света на футбола. Възхищавам му се. Възхищавам му се като играч и го уважавам като треньор. Той по невероятен начин се труди в Мадрид. Наистина по впечатляващ начин", каза още наставникът на Ливърпул.

"Разбира се, с оглед на това аз вече очаквам финала. Но ние стигнахме до този мач не за да си разменяме фланелките. Там сме не за да си подаваме ръце, макар че ще го направим. Но все пак той е голяма футболна легенда", завърши Клоп.

Финалният мач в Шампионска лига ще се проведе на 26 май, в неделя. Мястото на сблъсъка е Олимпийския стадион в столицата на Украйна - Киев. Началото на спектакъла е от 21:45 часа българско време.

  Сподели
418