Клоп не се безпокои заради статистиката си


Н. Гавазов

Клоп не се безпокои заради статистиката си

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че не се безпокои от своята ужасна серия във финалите. Немският специалист влиза в решаващия мач от Шампионска лига в Киев на 26 май с ужасна индивидуална статистика - пет поражения в пет последни финала. Но Юрген не отдава значение на това, нещо повече - немецът вижда поредната възможност и вярва в успеха на своя отбор. 

"Искрено се надявам, че Бог има по-важни работи от това да гледа футболни мачове и да помага на футболните треньори", заяви Клоп.

"Не е приятно, когато губиш финали, но всеки път знаех, че отново ще опитам. Едно от правилата гласи: колкото повече се стараеш, толкова е по-вероятно, че при теб ще се получи. Няма никакви гаранции. Ако искате гаранции, тогава не отивайте на финал, останете си у дома или заминавайте в отпуск", каза още немецът.

"провървя ми. Винаги съм работил с отбори, способни да достигат до финал. Преди две години участвахме във финал от Лига Европа, а това бе заслуга на отбора. Ние великолепно се потрудихме в трудни ситуации - срещу Борусия, Виляреал и т.н", продължава мениджърът.

"Проведохме няколко финала, а това ни научи на нещо. Сега е добър момент за нас. Да, Реал е по-опитен. Те имат отбор от висока класа. Могат три пъти подред да спечелят Шампионска лига, но ние сме Ливърпул. Не бива да се забравя това, а ние го чувстваме. На вас ви се струва, че имаш шанс, ако не си Ливърпул? Но ние сме Ливърпул, а на нас ни харесва това. И честно казано, на нас ни харесва тази роля. На нас ни харесва нашата ситуация", добави специалистът.

"Всичко може да се случи. Разбира се, ще бъдем под натиск преди мача. Ще го почувстваме, Но това е само възможност. Всичко може да се случи", завърши Клоп.

В момента Ливърпул се намира в Марбеля, Испания, след което ще се прибере на Острова за втората част от подготовката си за финала. 

  Сподели
369