Васкес: Хората обръщат прекалено голямо внимание на дузпата


Н. Гавазов

Васкес: Хората обръщат прекалено голямо внимание на дузпата

Нападателят на Реал Мадрид Лукас Васкес изрази мнение за спора относно отсъдената дузпа в добавеното време на мача-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига с Ювентус.

"Хората се засягат от това, че за осми пореден път се класирахме за полуфиналите на Шампионска лига. Това предизвиква завист у тях, но ние трябва да се научим да живеем с това. Много хора се радват на нашите неуспехи. В този момент в мача с Ювентус имаше дузпа, това не бива да предизвиква въпроси. Хората прекалено много обръщат внимание на това, което се случи. Тази дузпа повече се обсъжда в Испания и Италия", заяви Васкес.

Напомняме, че Ювентус победи Реал Мадрид с 3:1, но отпада от Шампионска лига, след като водеше с 3:0 почти до самия край. Драмата бе факт в добавеното време на срещата. Марсело центрира към намиращия се на далечната греда Роналдо, който свали с глава за Лукас Васкес. Миг преди да нанесе изстрел, испанският национал падна на земята и главният съдия Майкъл Оливър не се поколеба да отсъди дузпа, която Кристиано Роналдо реализира.

След мача Мехди Бенатиа коментира спорната ситуация: "Бях по-бърз от Васкес и играх с топката. Ясно се вижда, как топката отскача от моя крак и променя направлението си. Васкес просто падна, защото нищо не му оставаше да направи в тази ситуация. Такава дузпа е истински абсурд".

Както е известно, по-рано испанският журналист Кристобал Сориа сподели мнение по повод отсъдената дузпа в мача-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига с Ювентус.

"Що се отнася до това, дали имаше или не дузпа, това се видя не само от цяла Испания, видя го целият свят, чак до Китай. Там нямаше никаква дузпа! Футболът е контактен вид спорт. Васкес почувства приближаването на защитника и сам падна. Такава дузпа може да бъде дадена само на Реал, на неговия терен и на никой друг. Тази Шампионска лига е опетнена", заяви Сориа.

  Сподели
194