УЕФА започна разследване на продажбата на билети за Рома - Ливърпул


Н. Гавазов

УЕФА започна разследване на продажбата на билети за Рома - Ливърпул

УЕФА започна разследване на появилите се съобщения в някои британски издания за заговор при тегленето на жребия за Шампионска лига. Работата е в това, че в медиите бяха публикувани скрийншотове на билети за собствениците на абонаментни карти от Рома за полуфиналния мач от престижния европейски турнир с Ливърпул. Проблемът е, че това се случи в четвъртък вечер, много преди да бъде изтеглен жребият за този стадий на състезанието. Това веднага предизвика коментари в социалните мрежи за дирижиране на процеса по определяне на съперниците. Впрочем, такива подозрения се появиха и при тегленето на жребия за четвъртфиналите на Шампионска лига, който размина и трите испански отбора в турнира.

Към момента никой не е доказал достоверността на въпросния скрийншот и дали не става дума за евтин начин за търсене на сензация от страна на медиите, чрез използване на теорията на заговора. Сега става ясно, че УЕФА ще се опита да установи, дали тази информация отговаря на истината и да потърси евентуално обяснение от Рома.

В петък в щаб-квартирата на УЕФА в Нион, Швейцария бе изтеглен жребият за полуфиналите на турнира Шампионска лига. Съгласно резултатите от тегленето, двойките са както следва:

Байерн - Реал Мадрид

Ливърпул - Рома

Първите мачове са на 24 и 25 април, а реваншите на 1 и 2 май. Във финала на 26 май в Киев символичен домакин ще бъде победителя от Байерн - Реал.

Жжребият за полуфиналите на турнира Лига Европа пък определи големите фаворити Атлетико М и Арсенал да се изправят един срещу друг в борба за класиране за финала в турнира.  Домакин първо е испанският тим.

Олимпик Марсилия ще посрещне австрийския РБ Залцбург.

Първите полуфинални срещи ще се играят на 26 април, а реваншите са на 3 май.

Финалната среща в Лига Европа ще се изиграе на 16 май във френския град Лион. Условен домакин на финала е победителят от двойката Марсилия - Залцбург.

  Сподели
287