Буфон: И сега бих казал всичко това на съдията


И. Ангелов

Буфон: И сега бих казал всичко това на съдията

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон сподели, че не съжалява за нищо, което е казал на съдията Майкъл Оливър в края на срещата между "старата госпожа" и Реал Мадрид в четвърт-финалите на Шампионска лига, когато съдията отсъди късна дузпа и изгони легендата с директен червен картон за реакцията му срещу решението. Така в игра се появи резервният вратар и Кристиано Роналдо вкара победната дузпа за "Белия балет", която постави отбора му сред последните 4 в най-комерсиалното състезание.

40-годишният Буфон нападна с думи Майкъл Оливър за неговото решение, като го нарече "разрушител на мечти" и като му каза, че има "кофа за боклук вместо сърце" в случилото се в края на мача. След срещата Буфон получи и критики, и подкрепа от различни футболни личности, като самият вратар застана пред Le lene за да обяви, че не би променил нищо в реакцията си ако може да върне времето:

"Аз не трябва да се извинявам за нищо защото аз съм човешко същество, което има страст, сентимент и глад за всичко, което прави. Понякога човек казва, без значение дали е прав или не, неща, които могат да са прекалени. Но това съм аз - Джиджи Буфон.

"В онази нощ бяхме решили нещата след час и половина, но в такъв момент проговори емоцията, която може би се прояви като сурова, но това бе реакцията на един човек, който няма да се скрие зад маска на лицемерие, а ще изкаже всичко, което гори в него. Край на историята.

"В онзи момент не може да кажеш на човек, който гори в момента както аз, да действа балансирано, защото дори да обявих емоциите си прекалено силно, те бяха логични. Аз бих казал всичко това отново. Може би с друг език, по-цивилизован, да кажем. Но съдържанието щеше да е същото и бих застанал зад това. Дори да прекалих, аз казах каквото мислех. Той не трябваше да дава тази дузпа. Рефер с повече опит нямаше да свири и нямаше да стане основния герой в мача. Той щеше да даде шанса на двата отбора да решат всичко в продълженията. Нека теренът да говори.

"Аз съм сигурен, че Оливър ще има добра кариера, но той е прекалено млад да води такъв голям мач. Красотата на футбола и неговата природа означаваше, че този млад мъж се намери в ситуация, която беше прекалено сложна и голяма за него, за да се справи. В крайна сметка аз не дължа нищо към него за казаното. Всичко свърши там."

  Сподели
239