Такони: Буфон трябваше да избие зъбите на рефера


И. Ангелов

Такони: Буфон трябваше да избие зъбите на рефера

Бившият вратар на Ювентус Стефано Такони смята, че Джанлуиджи Буфон трябва да бъде похвален за начина, по който успя да задържи нервите си при изгонването му от четвърт-финалната среща с Реал Мадрид във вчерашния ден от съдията Майкъл Оливър. Буфон бе изгонен в последната минута на мача при отсъждане на дузпа за гостите от Мадрид.

Такони има над 200 мача с Юве, а пред RMC Sport той обяви: "Ако бях на негово място, аз щях да го ударя в лицето. Щеше да е добър край на една прекрасна кариера. Не може да дадеш такава дузпа в 95-ата минута. Психически всички са изнервени и не можеш да дадеш дузпа."

Такони също имаше издънки с нападане на легендарния рефер Пиерлуиджи Колина в две драматични вечери за Юве в миналото - срещу Рома и Барса: "Колина действаше недобросъвестно, той е подкупен. Така беше при него в Перуджа.Той не действа добре. Затова трябва да се сменя главата на реферската гилдия на всеки две или три години. Когато Рома спечели всички италианци ги поздравиха, а когато Юве губеше всички бяха срещу нас и това ме разочароваше."

  Сподели
100