Драма в края класира Реал в следващата фаза на ШЛ (видео)


Л. Михайлов

Драма в края класира Реал в следващата фаза на ШЛ (видео)

Ювентус победи Реал Мадрид с 3:1, но отпада драматично от Шампионска лига. "Старата госпожа" бе близо до чудото в реванша от 1/4-финала са "Сантиаго Бернабеу", след като водеше с 3:0 почти до самия край.

Юве поведе още с първата си атака в мача. Сами Кедира напредна отдясно и с меко центриране сложи топката на главата на Марио Манджукич, който отблизо нямаше как да сгреши и вкара за 0:1. В 35-ата минута Кристиано Роналдо демонстрира сериозни организаторски качества и пусна хитро зад отбраната за Иско, който шутира на мига, но отлично позициониран бе стражът на гостите.

В 36-ата минута Ювентус стигна до втори гол в мача, при общо взето идентична на първото попадение ситуация. Стефан Лихтщайнер се справи по фланга с Марсело, след което центрира в полето на Реал. Марио Манджукич спечели въздушния двубой срещу Карвахал, след което майсторски насочи с глава в мрежата на Навас.

В 44-ата минута Рафа Варан нацели греда за жалост на феновете по трибуните. В 61-ата минута вратарят на домакините стана грешник за своя отбор. Дъглас Коща центрира остро, костариканецът не успя да улови топката и я подари на Блес Матюиди, който вкара в опразнената врата.

В 77-ата минута Реал бе близо до гол, но Будон се справи отлично с удар на Иско. В 85-ата минута Роналдо отправи изстрел с глава, но за негово съжаление коженото кълбо не намери целта.

Драмата бе факт в добавеното време на срещата. Марсело центрира към намиращия се на далечната греда Роналдо, който майсторски свали с глава за Лукас Васкес. Миг преди да нанесе изстрел, испанският национал бе съборен от Бенатия и главният съдия Майкъл Оливър не се поколеба да отсъди дузпа. Случилото се вбеси до краен предел Буфон, които бурно поискаха обяснение от съдията. Всичко това доведе до червен картон за легендарния вратар и принудително влизане на резервата Войтех Шчесни. Последният обаче нямаше как да отрази страхотния изстрел на Роналдо от бялата точка, който прати Реал в следващата фаза на Шампионска лига.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
325