Байерн ще довърши Севиля


Н. Гавазов

Байерн ще довърши Севиля

Байерн - Севиля
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 10.04.2018 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Уилям Колъм

Байерн Мюнхен посреща Севиля в мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига след едно тежко гостуване в Андалусия, където се получи равностойна среща, която можеше да завърши при всякакъв резултат. В крайна сметка двубоят приключи с победа 2:1 за баварците, които проявиха повече хладнокръвие, но и получиха немалка помощ от Фортуна.

През уикенда Байерн завоюва шампионската титла в Бундеслигата, разгромявайки Аугсбург в прекрасен стил. Впрочем, това не е новина, защото баварците са безапелационен хегемон в Германия и още в началото на този сезон стана ясно, че няма да имат конкуренция във вътрешното първенство. Сега Байерн трябва да покаже своята сила в Европа. А Юп Хайнкес знае как се прави това - той триумфира през 1998 година с Реал Мадрид, а през 2013 година успя да донесе Купата в Мюнхен, след което се оттегли в пенсия, преди да бъде призован за помощ, заменяйки Карло Анчелоти през септември миналата година. Байерн влиза в мача без загуба в Мюнхен в 19 поредни срещи, допускайки само две равенства в този период. Баварците спечелиха всичките си 4 мача в Шампионска лига, като отбелязаха минимум три гола.

Любимият турнир на Севиля е Лига Европа, но андалусците се представят повече от достойно и в Шампионска лига. Тимът излезе от групата си като втори в класирането, след Ливърпул, а в осминафиналите отстрани Манчестър Юнайтед, принуждавайки Жозе Моуриньо да паркира автобуса дори на собствения си стадион. Севиля игра напористо, вкара два гола и заслужено се класира за четвъртфиналите. Тимът обаче се представя колебливо и непостоянно във вътрешното първенство, където редува добри мачове с истински провали. Така например, след международната пауза севилци за малко да вземат скалпа на Барселона, а през уикенда претърпяха истинско фиаско при гостуването на Селта. В момента хората на Монтела се намират на седма позиция в класирането на Примера, в борба за петата позиция, където се намира Реал Бетис, който има три точки в повече.

За домакините няма да играят контузените Коман, Алаба и Видал. Гостите са без Мигел Лаюн, който не е заявен за Шампионска лига, след като игра за Порто по-рано през сезона. Добрата новина е връщането на Евер Банега.

Фаворит в мача е Байерн. Немският гранд няма загуба на "Алианц Арена" и трудно може да си представим, че точно Севиля може да промени тази статистика. Да, андалусците записаха някои победи навън, но  Байерн не е Малага и Лас Палмас. Очакванията са, че Байерн няма да подцени съперника си и ще играе разумно, установявайки надмощие от самото начало. Напълно реалистично изглежда победа за домакините с два гола разлика, като единият може да бъде на сметката на Роберт Левандовски, който няма попадение в последните два мача на отбора в Шампионска лига.

Прогноза: Байерн - Севиля 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Байерн Мюнхен
(Германия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
07.04.2018 Бундеслига Аугсбург 1 - 4 Байерн Мюнхен
03.04.2018 ШЛ Четвъртфинали Севиля 1 - 2 Байерн Мюнхен
31.03.2018 Бундеслига Байерн Мюнхен 6 - 0 Борусия Дортмунд
18.03.2018 Бундеслига РБ Лайпциг 2 - 1 Байерн Мюнхен
14.03.2018 ШЛ Осминафинали Бешикташ 1 - 3 Байерн Мюнхен


Последни 5 срещи - Севиля
(Испания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
07.04.2018 Примера Дивисион Селта Виго 4 - 0 Севиля
03.04.2018 ШЛ Четвъртфинали Севиля 1 - 2 Байерн Мюнхен
31.03.2018 Примера Дивисион Севиля 2 - 2 Барселона
18.03.2018 Примера Дивисион Леганес 2 - 1 Севиля
13.03.2018 ШЛ Осминафинали Манчестър Юнайтед 1 - 2 Севиля


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
03.04.2018 ШЛ Четвъртфинали Севиля 1 - 2 Байерн Мюнхен
  Сподели
468