Рома извърши чудо на Олимпико срещу Барса (видео)


Л. Михайлов

Рома извърши чудо на Олимпико срещу Барса (видео)

Рома се наложи над Барселона с класическото 3:0 в реванша помежду си от 1/4-финала в Шампионската лига. Така общият резултат от двете срещи стана 4:4 и той класира "вълците" напред в турнира.

Един Джеко даде преднина на домакините на "Олимпико" в 6-ата минута. Даниеле Де Pоси с прекрасен дълъг пас изведе Джеко на скорост, а той надбяга двама защитници и чукна топката покрай плонжа на вратаря, откривайки резултата - 1:0. До края на първата част Патрик Шик и отново Джеко бяха близо до нов гол, но нямаха късмет и така интригата се запази за втората част.

В 58-ата минута Даниеле Де Роси удвои от дузпа, отсъдена за нарушение на Пике срещу Джеко  - 2:0. В 82-ата минута Костас Манолас бе точен за 3:0. Юндер подаде към своя съотборник, който засече топката с глава от близка дистанция и тя влетя в мрежата за радост на феновете по трибуните. Това се оказа и последен гол в този двубой. Иначе малко преди това Стефан Ел Шаарауи отправи опасен изстрел отблизо, който обаче бе спасен по блестящ начин от Тер Щеген.

В добавеното време Дембеле бе оставен да стреля към опразнената врата, но не успя да вкара така важното попадение за Барса. Така, благодарение на гола си на чужд терен - Рома изхвърли Барселона от Шампионска лига.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
309