Клоп: Знаем, че можем да победим Манчестър Сити


Н. Гавазов

Клоп: Знаем, че можем да победим Манчестър Сити

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че отборът трябва да покаже своя най-добър футбол, ако иска да победи Манчестър Сити в предстоящата среща между двата отбора в четвъртфиналите на Шампионска лига. Тази вечер мърсисайдци и "граждани" ще се изправят един срещу друг за трети път през сезона. По-рано възпитаниците на немеца бяха бити на "Етихад" с 5:0, но след това успяха да вземат реванш, нанасяйки първа загуба (4:3) на лидера в класирането на Висшата лига на Англия.

Опитът от предишните мачове подсказва на Клоп, че само пълно себераздзване на терена от страна на играчите ще позволи да се надявана положителен резултат срещу Сити.

"Те са много труден съперник. Срещу нас е Манчестър Сити, това е специален отбор и заслужено ще стане шампион на Висшата лига на Англия. Очевидно е, че увереността на "гражданите" се намира на много високо ниво, заради техните постижения през този сезон. Това е напълно нормално. Но ние също набрахме добър ход. Сити има шансове да победи на "Анфийлд", защото те могат да победят навсякъде. Но и ние можем да печелим мачове. Така е устроен футболът", заяви Клоп.

"На мен ми харесват трудните ситуации и никога не съм бягал от тях. Много е важно колкото се може по-добре да подготвя момчетата в психологически и физически план. И всички от щаба ще се постараем да го направим, за да постигнем добър резултат срещу тях", каза още немецът.

"Нашият съперник е великолепен. За всички е ясно, че срещу тях трудно може да се браниш. Но това е предизвикателството, така че очаквам интересен мач, в който може всичко да се случи. Напълно съм сигурен само в едно: и двата отбора трябва да вложат всичко, всичко което имат, за да получат шансове за победа", продължи мениджърът.

"Преди няколко месеца ние победихме Сити. Не бях изненадан от онзи успех, защото и по-рано знаехме, че това е възможно. Сега също знаем, че можем да победим Сити, просто ще е много трудно да го направим. Просто трябва да покажем всичко най-добро от себе си. Знаем какво се иска от нас. Но по-важното е да го направим. Чака ни голям мач срещу един от най-добрите отбори в Европа, даже мога да кажа, че това е най-добрият отбор в Европа", завърши Клоп.

  Сподели
199