Клоп: Сити е фаворит в сблъсъка с нас


Н. Гавазов

Клоп: Сити е фаворит в сблъсъка с нас

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели своите очаквания от предстоящите мачове от 1/4-финалите на Шампионска лига с Манчестър Сити, назовавайки своя опонент фаворит в сблъсъка. Напомняме, че последните два представителя на Висшата лига на Англия в елитния европейски клубен турнир ще се изправят лице в лице на четвъртфиналния стадий от първенството. Първият мач ще се проведе тази сряда на "Анфийлд".

Впрочем, дори неутралните футболни фенове имат големи очаквания към този сблъсък, тъй като по-рано през сезона Ливърпул и Манчестър Сити представиха на публиката два незабравими футболни спектакъла във Висшата лига с 12 отбелязани гола. През септември хората на Юрген Клоп бяха бити с 5:0 на "Етихад", когато Садио Мане бе изгонен и това в голяма степен предреши мача, а през януари "червените" взеха реванш у дома, побеждавайки "гражданите" с 4:3. Юрген очаква, че този път мачовете няма да бъдат по-слаби.

"Нима сме мислили, че ще загубим първата среща с 5:0? Не. Нима предполагахме пред втората среща, че ще победим с 4:2? Не. Но знаем ли, че сега имаме шансове? Да", заяви КЛоп.

"На практика, от самото начало бе видно, че те са фаворитите. На първо време ние трябва да завършим мача с 11 човека, това ще е класно. Знаем, че ще е трудно. В определени моменти сме на едно ниво с тях, но те са много по-стабилни и именно за това са на по-високо място в лигата. Но знаем, че това няма да има особено значение в предстоящата среща. Ще видим, дали имаме шансове, но ще е невероятно трудно", каза още немецът.

"Ако имам възможност да избера мач от Шампионска лига, който да гледам, аз бих избрал този. Много зависи от тактиката, но в този мач ще е горещо. Освен това, ние разчитаме на атмосферата на "Анфийлд", завърши мениджърът на Ливърпул.

Мачът Ливърпул - Манчестър Сити ще се проведе в сряда, от 21:45 часа българско време.

  Сподели
175