Карембьо: Само Реал Мадрид може да спечели ШЛ и точка


Н. Гавазов

Карембьо: Само Реал Мадрид може да спечели ШЛ и точка

Бившият футболист от националния отбор на Франция Кристиан Карембьо е на мнение, че Реал Мадрид е фаворит за спечелване на тазгодишното издание на Шампионска лига. Както е известно, "белите" с лекота отстраниха Пари Сен Жермен в осминафиналите на турнира, не оставяйки никакви съмнения в превъзходството си. В четвъртфиналите колективът на Зинедин Зидан ще се срещне с Ювентус, от който винаги е губел в директни елиминации.

Карембьо обаче е на мнение, че Реал е фаворит в този сблъсък.

"Даже не ми задавайте такъв въпрос. Само Реал може да спечели Шампионска лига и точка. Не знам кой ще играе срещу Реал във финала на Шампионска лига в Киев. Но Реал ще бъде в Киев, това със сигурност е така", заяви Карембьо.

Както е известно, сблъсъкът Ювентус - Реал Мадрид е един от гвоздеите от четвъртфиналите на на тазгодишното издание на турнира. Според по-ранни информации, испанският гранд рекордно бързо е реализирал всички билети за мача-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига с Ювентус. Съобщаваше се, че, пропуските са свършили само осем минути след старта на продажбата.

Двубоят ще се състои на 11 март в Мадрид. 76 000 ще подкрепят домакините, около 4 000 ще бъдат феновете на гостите. Напомняме, че билетите за първия мач също са продадени, но там продажбата продължи няколко часа.

Също така французинът засегна темата и с предстоящия Мондиал 2018. Карембьо е на мнение, че националният отбор на неговата страна ще спечели предстоящото Световно първенство в Русия през това лято.

"Франция ще спечели Световното, защото преди 20 години ние направихме това. Дидие Дешан е опитен и познава своите футболисти. Те играха финал на Европейското през 2016 година. Това бе успешен турнир", каза още бившият футболист.

Напомняме, че Франция е в една група на Мондиал 2018 с Австралия, Дания и Перу. Първият мач на "трикольорите" е на 16 юни с Австралия в Казан.

  Сподели
295