Почетино: Тъмните умения на Юве ни дадоха урок


И. Ангелов

Почетино: Тъмните умения на Юве ни дадоха урок

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино описа Ювентус като специалисти по тъмните изкуства на футбола, като намекна, че клубът от Италия умее да поставя рефера под напрежение, което е имало значение в срещата между двата отбора на "Уембли" през седмицата, когато "Старата госпожа" изхвърли шпорите от ШЛ.

"Ако погледнем статистиката от двата мача, Тотнъм бе много по-добрият отбор. Но във футбола не всичко е до по-доброто представяне, статистиката, повечето точни удари или владението. Малките детайли имат значение. Състезанията изискват различни неща. Ювентус са специалисти защото те имат навика да печелят, навика да поставят рефера под напрежение.

"Собственикът остана в тунела преди и по време на мача. Това е клуб с култура, която опитва да даде всичко за да помогне на тима. Това е огромна възможност да се поучим не само на терена, но и извън него. Това бяха два мача срещу такъв тип клуб, който има отбор на терена и отбор извън него.

"Аз не казвам, че Даниел Леви трябва да е в тунела. Само казвам, че Ювентус ни даде огромен урок за държанието ни. Преди срещата там беше Аниели, след нея Аниели и Марота. На почивката видях, че поставиха съдията под напрежение. Всичко е до малките детайли, които означават много в тази игра, дори в такива срещи, в които и двата тима могат да победят. Аз вярвам, че тези детайли помагат на отбора да постигне целите си."

  Сподели
164