Конте: Решението ми с Вилиан беше фантастично


И. Ангелов

Конте: Решението ми с Вилиан беше фантастично

Мениджърът на Челси Антонио Конте похвали себе си за решението да даде възможност на Вилиан да играе срещу Барселона в Шампионска лига, в срещата, завършила при 1:1, в която бразилецът вкара и нацели две греди.

"Да не мислите, че съм глупав когато оставям Вили на пейката?," започна Конте запитан защо не дава повече игрово време на крилото. 

"Аз опитвам да правя най-добрите решения за тима, нали? Може би миналата година спечелихме титлата, или съм забравил нещо? Сега той играе защото заслужава да играе. Това не е защото съжалявам за нещо в миналото. За какво? Ако играч заслужава да играе и ми покаже по време на тренировките, че е в топ форма, и иска да работи дефанзивно, той ще играе. Ако не, той е резерва, остава на скамейката.

"Но това не важи за един играч, а за всичките ми играчи. Това е манталитетът на победител. Няма значение дали играч е щастлив или не когато не играе. Аз опитвам да направя най-доброто решение. Той играе сега и съм щастлив, че го избрах. Вилиан заслужи да стартира и игра добре. Аз направих фантастичен избор и искам да получа похвалите за това."

  Сподели
98