Шави за ПСЖ и Реал, за Неймар и Роналдо


И. Ангелов

Шави за ПСЖ и Реал, за Неймар и Роналдо

Бившата звезда на Барселона Шави коментира представянето на Кристиано Роналдо и Неймар в срещата между ПСЖ и Реал Мадрид в Шампионска лига през седмицата, която завърши при 3:1 за испанците.

"Те казаха, че Кристиано е по-добър от Неймар. Не, не, това е нечестно. Какво направи Роналдо в този мач? Вкара от дузпа и с коляно...

"Но какво ще кажем за опасностите, които създаде Неймар? И контра-атаките, които организира, страхът, който провокира в Мадрид?

"Мадрид има нещо. Срещу тях никога не трябва да изпускаш положение, защото ще те накажат. Но най-лошото е, че те нараняват противника с нищо. Контрата беше достатъчна за победата. Почти си мислиш, че е било несправедливост ПСЖ да загуби с такъв резултат, защото това беше мач, който можеше да завърши при 1:1, 2:2 или 2:1 за ПСЖ. 

"Не е обяснимо. Реал Мадрид не игра, но спечели. Аз гледах предаването по испанска телевизия и Валдано каза нещо много вярно. В този мач имаше няколко фази, много различни една от друга. Имаше момент, в който ПСЖ доминираше много. По време на тези минути се видяха моментите, в които ПСЖ трябваше да вкара.

"Дали Мадрид превъзхождаше ПСЖ? За мен не, но това няма значение за тях. Тяхната философия е победата. Точно това прави играта срещу тях трудна на Бернабеу. ПСЖ игра като Барса."

  Сподели
110