Тухел: Никой не ни пита за преноса, решиха го в Швейцария


Н. Гавазов

Тухел: Никой не ни пита за преноса, решиха го в Швейцария

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел подложи на критика решението на УЕФА да премести първия мач от четвъртфиналите на Шампионска лига с Монако за сряда, 12 април.

"Никой не ни попита за това, просто ни казаха, че УЕФА е взела това решение в Швейцария. Чувствахме се отвратително. Само няколко минути след атаката тях само ги вълнуваше, дали ще се проведе или не мача. С нас се отнесоха, сякаш ни хвърлиха буркан с бира. Чувстваш се безсилен", заяви Тухел.

"Усещането е, че ние просто имаме някаква функция, а всичко останало няма значение. Напуснахме автобуса, Бартра бе отведен с автомобил на "Бърза помощ" и веднага научихме за решението. Нищо хубаво не почувствахме", каза още треньорът.

"Второто полувреме проведохме по-добре от първото. Първият гол ни го вкараха от засада, второто попадение Бендер си вкара автогол, а при третия допуснахме грешка. Това са почти два автогола и един от грешка. След почивката искахме да притиснем съперника и знаехме, че имаме шанс да увеличим разликата между линиите. За съжаление, не ни провървя", добави специалистът.

"Играчите на Монако играха много ефективно. Не трябва да се забравя и за нашата кадрова ситуация: много играчи не можеха да играят, не ни стигаха играчите на резервната скамейка. Това е много абсурдна ситуация", завърши Тухел.

 

  Сподели
195