Арестуваха заподозрян за взрива, издирва се втори


Н. Гавазов

Арестуваха заподозрян за взрива, издирва се втори

Немската полиция потвърди, че е задържала заподозрян по повод вчерашния взрив около автобуса на Борусия Дортмунд. Днес в Карлсруе представители на органите на реда дадоха пресконференция, на която обясниха някои факти от разследването.

Според полицията, инцидентът би могъл да е терористичен акт, като в него има ислямска следа. В същото време има съмнения около истинността на намереното до инцидента писмо, в което се изказват антифашистки призиви.

"Взривното устройство е съдържало метални предмети, които са целели да нанесат възможно най-много поражения. Остава само да се радваме, че всичко не завърши с трагедия. Разглеждаме инцидента като терористичен акт. Възможна е ислямска следа. Води се разследване срещу двама заподозрени. Един човек е арестуван. Една от осколките е ударила облегалка за глава. Всичко е можело да завърши по-лошо. Въпросното взривно устройство е било ефективно в радиус от сто метра", заяви представителят на генералния прокурор на Германия Фрауке Колер.

В същото време тя отказа да отговори на въпрос на журналисти, дали арестуваният е ислямист-бежанец, подчертавайки още един път, че се работи по ислямска следа.

 

  Сподели
105