Битката за Лион, войната за Байерн


.

Битката за Лион, войната за Байерн

Олимпик Лион - Байерн Мюнхен
Стадион: "Стад Жерлан", Лион
Дата: 27.04.2010
Час: 21:45
Съдия: Масимо Бусака (Швейцария)


Олимпик Лион посреща Байерн Мюнхен в среща реванш от полуфиналите на Шампионската лига на своя “Жерлан”. Първият двубой завърши 1:0 за немците, които са фаворит за участие на финала на 22 май в Мадрид. Дали обаче Хлапетата няма да предложат изненада и да стигнат за пръв път в своята история до директния спор за трофея.

Лион предприе хитър ход съвместно с Френската футболна федерация и отложи мачът си в събота срещу Монако, за да получи цяла седмица почивка за най-важният двубой в своята история. На “Алианц Арена” момчетата на Клод Пюел изпуснаха златен шанс да постигнат много по-добър резултат, след като останаха с човек повече в 37-ата минута. Тулалан обаче направи груба грешка, извършвайки два груби фаула, които му костваха изгонването. Все пак Лион е типично домакински отбор и е способен на всичко у дома, но за тима най-важното е да не допусне гол. Френската Лига 1 изглежда изгубена като 4 кръга преди края Лион е едва 5-ти на 2 точки от заветното трето място, но има мач по-малко.

Байерн Мюнхен за пръв път взе чист успех у дома във фазата на директните елиминации. След като два пъти баварците продължаваха с победи 2:1 вкъщи и загуби с 3:2 навън сега това 1:0 изглежда като приказен резултат за хитрият Ван Гаал. Проблем обаче ще е отсъствието на Франк Рибери, който е наказан. През уикенда Байерн пообърка собствените си сметки в Бундеслигата, след като направи само 1:1 като гост на Борусия М, макар че бе по-добрият отбор и заслужаваше успеха. Шалке се възползва и застиган лидера, който обаче е с по-добра голова разлика и по-лека програма в оставащите два кръга. 

За пореден път проблемите на Клод Пюел са в защитата. Крис е под въпрос, Тулалан е наказан, но пък Жан-Ален Бумсонг и Матьо Бодмер тренират отново.

За грубият си фаул срещу Лисандро Франк Рибери видя червения цвят в Мюнхен и подобно на Тулалан е наказан. Наказан е и Даниел Прянич, който натрупа картони. Даниел ван Буйтен и Мартин Демикелис имат леки проблеми с контузии и са под въпрос. Ходлер Бадщрюбер и Марк ван Бомел се завръщат след наказания.

Олимпик Лион ще започне с доста хъс мача и ще опита да вкара ранен гол, както направи Манчестър Юнайтед преди 3 седмици. Ако това се случи ни предстои интересен двубой. Трудно е да си представим обаче, че французите ще пречупят коравите германци, които с изпълнители като Робен и Олич едва ли ще пропуснат да отбележат поне един гол, който да се окаже и решаващ за класирането им на финал.
 
Последни 5 изиграни срещи:


Олимпик Лион:

03 април Рен - Олимпик Лион 1:2 (Лига 1)
07 април Бордо - Олимпик Лион 1:0 (Шампионска лига)
11 април Олимпик Лион - Лил 1:1 (Лига 1)
17 април Бордо - Олимпик Лион 2:2 (Лига 1)
21 април Байерн Мюнхен - Олимпик Лион 1:0 (Шампионска лига)

Байерн Мюнхен:

07 април Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен 3:2 (Шампионска лига)
10 април Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 1:1 (Бундеслига)
17 април Байерн Мюнхен - Хановер 96 7:0 (Бундеслига)
21 април Байерн Мюнхен - Олимпик Лион 1:0 (Шампионска лига)
24 април Борусия М`гладбах - Байерн Мюнхен 1:1 (Бундселига)


Досегашни срещи:

Олимпик Лион - Байерн Мюнхен

7 мача
2 победи за Олимпик Лион
2 равенства
3 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 9:8 за Байерн Мюнхен

В първия мач:

21 април Байерн Мюнхен - Олимпик Лион 1:0 (Шампионска лига)


Коефициенти от bet365:
Олимпик Лион - 2.40
Равен - 3.40
Байерн Мюнхен - 2.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
240