Барса с исторически обрат срещу ПСЖ (видео)


FUTBOL-TV

Барса с исторически обрат срещу ПСЖ (видео)

Барселона записа успех с 6:1 над Пари Сен Жермен в среща-реванш на "Камп Ноу" от осминафиналите на Шампионската лига. Така Барса успя по уникален начин да елиминира тима от Франция, който бе победил с 4:0 в първия мач.

Мачът започна отлично за Барса. Още в 3-ата минута каталунците излязоха напред в резултата. След центриране на Рафиня, топката стигна до Луис Суарес, който успя да отправи удар с глава, топката бе избита от защитник, но след повторенията стана ясно, че тя бе преминала голлинията - 1:0.

В 40-ата минута Барса стигна като по чудо до второ попадение. Иниеста бе изведен от Суарес в наказателното поле на ПСЖ и ветеранът игра с пета от трудна позиция, а след това Лейвин Курзава засече топката в собствената си врата, отбелязвайки си автогол.

Второто полувреме започна по същия начин като първото - с гол във вратата на ПСЖ. В самото начало на втората част Барса получи право да изпълни дузпа, която Лионел Меси превърна в гол. Положението за дузпата обаче бе дoста дискусионно. Антони Муние се подхлъзна и падна, а след него на тревата се строполи и Неймар.

В 62-ата минута Кавани беше оставен сам около точката на дузпата и с воле заби топката под гредата - 3:1. Малко преди това уругваецът нацели греда, а малко след гола пред голмайстора се откри трети шанс за гол, но този път прати топката в ръцете на Тер Стеген.

Драмата бе пълна в последните минути. В 88-та минута Неймар вкара 4-ти гол след перфектно изпълнение на свободен удар. В 90-та минута Барса получи дузпа. Маркиньос побутна Суарес, а от бялата точка Неймар бе точен за 5:1. В последната минута на добавеното време Сержи Роберто вкара последния гол, с който прати тима си в следващата фаза на турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
363