Нов хикс на Меаца ще запази интригата за реванша


.

Нов хикс на Меаца ще запази интригата за реванша

Интер - Барселона
Стадион: "Джузепе Миаца", Милано
Дата: 20.04.2010
Час: 21:45
Съдия: Олегарио Бенкуеренса (Португалия)


Интер и Барселона излизат един срещу друг в полуфиналите на Шампионската лига. Първият мач между тях е там, където те започнаха кампанията си. На “Джузепе Меаца” в първия си двубой в групата те направиха скучно нулево реми. Няколко месеца по-късно на реванша Интер бе безличен и загуби с 0:2.

Във фазата на директните елиминации Интер е друг отбор. Тимът на Моуриньо записа 4 победи – 2 над Челси и 2 над ЦСКА Москва като разбира се най-стойностна е тази на “Стамфорд Бридж”. Пределната концентрация на “нерадзурите” в Шампионската лига, засега им коства титлата в Серия А. 4 кръга преди края шампионите са на точка зад Рома, макар че едва ли има спор, кой е номер едно на Апенините. Но ако по някакво чудо Интер триумфира в Европа едва ли някой ще се вълнува от Калчото. Иначе последният мач на “нерадзурите” бе в петък срещу Ювентус. След куп положения миланци биха само с 2:0. победата в Дербито на Италия със сигурност ще даде допълнително самочувствие на домакините. Те ще играят и на финала за купата на Италия, така че имат шанс дори за требъл.

Положението с Барселона е подобно на това при Интер. След не особено впечатляваща игра в групата европейският шампион намери своята форма и преодоля сравнително леко Щутгарт и Арсенал. В Примера Лос Кулес надиграха без проблемно Реал в Ел Класико, но в последния кръг направиха 0:0 с Еспаньол. Така ситуацията за тях у дома е идентична с тази на Интер. Барселона очевидно е най-силният тим на Пиринеите, но пък има само точка аванс пред вечния си съперник и по-трудна програма до края. Класата на тима обаче подсказва, че можем да станем свидетели на историческо постижение – един отбор да защити титлата си в ШЛ. Така изглежда, че ако сега “блаугранас” не стори това, едва ли скоро ще се намери отбор, който да успее. 

Франческо Толдо и Давиде Сантон са единствените липсващи в състава на Интер за предстоящия мач. Жозе Моуриньо вероятно ще заложи на любимата си напоследък схема 4-3-3, която в дефанзивен план е по-скоро 4-5-1. 

Големият отсъстващ в схемата на Гурдиола е Андрес Иниеста. Ерик Абидал замина с групата за двубоя, но участието му не е сигурно.

Твърде е възможно Жозе Моуриньо да предпочете двубоят да се развие подобно на първия мач на “Джузепе Меаца” през сезона като Специалния е с ясното съзнание, че този път тимът му ще затрудни Барса в реванша.  Интересно ще е да видим дали непривичното за отбор от калибъра на каталунците пътуване на 1000 километра с автобус няма да окаже влияние на формата им. Може би исландският вулкан е опит на природата да помогне на Интер, който повече от 40 години търси третата си Европейска купа.  Мачът клони към равен с леко преимущество за Барселона.

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

03 април Интер - Болоня 3:0 (Серия А)
06 април ЦСКА Москва - Интер 0:1 (Шампионска лига)
10 април Фиорентина - Интер 2:2 (Серия А)
13 април Фиорентина - Интер 0:1 (Купа на Италия)
16 април Интер - Ювентус 2:0 (Серия А)

Барселона:

03 април Барселона - Атлетик Билбао 4:1 (Примера)
06 април Барселона - Арсенал 4:1 (Шампионска лига)
10 април Реал Мадрид - Барселона 0:2 (Примера)
14 април Барселона - Депортиво Ла Коруня 3:0 (Примера)
17 април Еспаньол - Барселона 0:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Интер - Барселона

8 мача
1 победа за Интер
3 равенства
4 победи за Барселона
Голова Разлика: 15:5 за Барселона


Коефициенти от bet365:

Интер - 3.10
Равен - 3.20
Барселона - 2.37

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145