Барса показа в Лондон, че е по-достоен за полуфинал


.

Барса показа в Лондон, че е по-достоен за полуфинал

БарселонаАрсенал
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 06.04.2010
Час: 21:45
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)


Само седмица след невероятния спектакъл на “Емирейтс” в Лондон Барселона и Арсенал трябва да дадат ясен отговор на това кой е по-достоен да играе на полуфинал в Шампионката лига. Това 2:2 и играта показана миналата сряда накланят везните в полза на каталунците. Тимът на Венгер обаче винаги може да изненада и да надскочи себе си в името на успеха.

За Барселона предстоят интересни дни. След реваншът с Арсенал предстои директният сблъсък за титлата срещу Реал Мадрид. Ел Класико е на “Сантяго Бернабеу”, а двата тима са с равни точки. От лагера на европейският шампион вече признаха, че за тях Ла Лига е по-важна, но дали това не беше просто блъф. Едва ли има отбор, който би се отказал от най-ценното отличие на Стария континент. При това от възможността да го защити. А за всички е очевидно, че Барселона е фаворит за трофея, а и евентуално отпадане на Манчестър Юнайтед ще направи задачата им повече от лека.

В последния кръг на Примера без особени затруднения Барса разби Атлетик Билбао с 4:1. В загрявката преди този мач обаче се контузи Златан Ибрахимович, който отбеляза и двете попадения за Лос Кулес в Лондон.

Настроението в състава на Арсенал също е добро, а и напрежението вероятно е по-малко. След 70-ата минута в Лондон “топчиите” видяха, че дяволът не е толкова черен и заиграха на много добро ниво, стигайки до частичен обрат. Факт е, че ще трябва да бележат на “Камп ноу” и са в позицията на аутсайдер, но това вероятно се харесва на Венгер. В събота Арсенал спечели поредния си двубой с гол в продължението. Този път бе пречупен коравият Уулвс от Никлас Бендтнер. Това остави “топчиите” на 3 точки от лидера Челси и на 1 от втория Манчестър Юнайтед 5 кръга преди края.

За травмата на Ибрахимович вече споменахме, но това съвсем не е единственият проблем пред младия Гуардиола.  Заради картони аут от мача са капитанът Карлес Пуйол и колегата му в отбраната Жерар Пике. Това е сериозен удар по ариергарда на домакините. Под въпрос са Яя Туре и Андрес Иниеста, който не игра и в Лондон. Така се очаква в защита да си партнират Рафа Маркес и Габи Милито, а в атака да видим игралият силно срещу Билбао Къркич.

Подобно на Барселона и в лагера на гостите проблемите са твърде много. Капитанът Сеск Фабрегас, който изравни от дузпа със счупен крак в Лондон пропуска срещата. От дълго време в лазарета са Аарън Рамзи, Киърън Гибс, Йоан Джуру и Робин ван Перси. Уилям Галас се контузи в първата среща и е аут до края на сезона. Много ще липсва и Андрей Аршавин, който също напусна принудително терена.

Абсолютният ужас на контузиите и наказанията вероятно няма да помрачи спектакъла на “Камп ноу”. Въпреки отсъствието на двамата си централни бранители и голаджията Златан Барселона е абсолютен фаворит за класиране в следващата фаза заради футболът, който показа в Лондон. Сигурно е обаче, че “топчиите” няма да са стъписани, както преди седмица и ще дадат отпор на съперника си, който малко или много ще мисли и за Ел Класико.

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

21 март Реал Сарагоса - Барселона 2:4 (Примера)
24 март Барселона - Осасуна 2:0 (Примера)
27 март Майорка - Барселона 0:1 (Примера)
31 март Арсенал - Барселона 2:2 (Шампионска лига)
03 април Барселона - Атлетик Билбао 4:1 (Примера)

Арсенал:

13 март Хъл Сити - Арсенал 1:2 (Висша лига)
20 март Арсенал - Уест Хем 2:0 (Висша лига)
27 март Бирмингам - Арсенал 1:1 (Висша лига)
31 март Арсенал - Барселона 2:2 (Шампионска лига)
03 април Арсенал - Уулвърхемптън 1:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Барселона – Арсенал
4 мача
2 победи за Барселона
2 равенства
0 победи за Арсенал
Голова Разлика: 9:5 за Барселона

В първия мач:
31 март Арсенал - Барселона 2:2 (Шампионска лига)

Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.36
Равен - 5.00
Арсенал - 8.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172