Отпадане от ШЛ не влиза в плановете на Моуриньо


.

Отпадане от ШЛ не влиза в плановете на Моуриньо

ЦСКА Москва – Интер
Стадион: "Лужники", Москва
Дата: 06.04.2010
Час: 19:30
Съдия: Стефан Ланоа (Франция)


Само седмица мина от първия ¼-финал за Шампионската лига между Интер и ЦСКА Москва. В Милано “нерадзурите” създадоха дузина чисти положения, но вкараха само 1 гол и сега в руската столица предстои много интригуващ реванш.

В лагера на двата съперника не са настъпили кой знае какви промени след първата среща. Дербито мещу Зенит и ЦСКА бе отложено, вероятно за да са свежи футболистите на "армейците". Тези похвати са традиционни за Източна Европа, докато в големите първенства дори не си помислят за тях. Би било интересно Манчестър Юнайтед да не беше играл срещу Челси тази събота. Дори с този мач по-малко ЦСКА е на 4-та позиция със 7 точки, докато лидерът Спартак Налчик има 10.   Официалната версия за отлагане на срещата бе “във връзка със сигурността”, поради атентатите, които станаха в Москва през изминалата седмица. Мачът все пак трябваше да бъде в Санкт Петербург.

ЦСКА сякаш е по-убедителен като гост през този сезон. Мачнетсър Юнайетд повали “армейците” трудно с 1:0 на “Лужники” и това бе единственият от мачовете в последните два сезона, в които тимът не се разписва у дома. Иначе последното домакинство на ЦСКА беше срещу Севиля. Срещата от 1/8-финалите завърши 1:1.

Дълго време Интер е критикуван, че доминира само в Италия и се представя зле в Европа. Очаквано, но пристигането на Жозе Моуриньо на “Джузепе Меаца” е на път да промени това. “Синьо-черните” са много близо до полуфиналите, където последно бяха през 2003, когато отпаднаха от градския съперник Милан след две равенства и повече голове на “чужд” терен за “росонерите”. След жребият се очакваше Интер да има малко проблеми с ЦСКА, но това 1:0 не звучи особено убедително, за да кажем, че италианците са сигурни за предпоследната стъпка към Мадрид.

В последния кръг, очаквано и без много проблеми Интер разби с 3:0 аутсайдера Болоня и запази лидерската си позиция в Серия А. Рома и Милан обаче също записаха победи и сега  “нерадзурите” са сериозно притиснати, тъй като им предстоят срещи с Фиорентина и Ювентус. Добрата новина е, че Моуриньо и Марио Балотели заровиха томахавките и младокът дори вкара гол на Болоня.

Две важни фигури от състава на домакините ще пропуснат мача заради наказания. Милош Красич и Евгени Алдонин натрупаха картони. Така първият ще бъде заменен от Алан Дзагоев. Контузени в състава няма, а играчите на Слутски са свежи за сблъсъка.

Както вече споменахме Марио Балотели бе върнат в състава. За Моуриньо е добре дошло и завръщането на Лусио и Тияго Мота след наказания. Вторият отбеляза два красиви гола срещу Болоня. 

В плановете на Жозе Моуриньо едва ли влиза отпадане от Шампионската лига. Твърде е възможно Специалния дори да жертва Скудетото, което Интер почти бе спечелил. Шампионите изпуснаха много точки и не можаха да си гарантират спокойствие за мачовете от Шампионската лига. Въпреки това ще запазят концентрация в Москва, тъй като ако подценят домакините могат да пострадат сериозно. Срещу Челси Интер доказа, че има нужния европейски опит и ще стигне поен до равен.

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА Москва:
12 март ЦСКА Москва - Амкар Перм 1:0 (Висша лига)
16 март Севиля - ЦСКА Москва 1:2 (Шампионска лига)
21 март ЦСКА Москва - Динамо Москва 0:0 (Висша лига)
26 март Анжи Махчкала - ЦСКА Москва 1:2 (Висша лига)
31 март Интер - ЦСКА Москва 1:0 (Шампионска лига)

Интер:
20 март Палермо - Интер 1:1 (Серия А)
24 март Интер - Ливорно 3:0 (Серия А)
27 март Рома - Интер 2:1 (Серия А)
31 март Интер - ЦСКА Москва 1:0 (Шампионска лига)
03 април Интер - Болоня 3:0 (Серия А)
Досегашни срещи:

ЦСКА Москва - Интер

3 мача
0 победи за ЦСКА Москва
0 равенства
3 победи за Интер
Голова Разлика: 7:3 за Интер

В първия мач:

31 март Интер - ЦСКА Москва 1:0 (Шампионска лига)



Коефициенти от bet365:
ЦСКА Москва - 3.20
Равен - 3.30
Интер - 2.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134