Базел - Арсенал: Гостите няма да помогнат на Лудогорец


Н. Гавазов

Базел - Арсенал: Гостите няма да помогнат на Лудогорец

Базел - Арсенал
Стадион: "Санкт Якоб Парк", Базел
Дата: 06.12.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Мануел Де Соуса (Португалия)

Базел посреща Арсенал в решаващ за двата отбора мач от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Домакините спечелиха две точки дотук, колкото има и Лудогорец, но швейцарците отстъпват на тима от Разград по допълнителни показатели и заемат последното място в квартета. Т.е. Базел ще зависи и от резултата от мача в Париж. Иначе хората на Урс Фишер влизат в двубоя след поражение срещу Йънг Бойс в Берн, а този мач по никакъв начин не може да донесе позитиви за шампиона, който игра с човек в повече цяло второ полувреме, тотално надигра противника си, отправи над три пъти повече удари и в крайна сметка загуби с 3:1. Базел обаче остава на върха в класирането на вътрешното първенство, с преднина от 12 точки.

Що се отнася до Арсенал, лондончани вече се класираха за плейофите на Шампионска лига, но горчив вкус остави нежеланието на "артилеристите" да победят ПСЖ преди две седмици. Така хората на Арсен Венгер сега заемат второ място в групата, като съдбата на първата позиция е изцяло в ръцете на парижани, които по същото време ще играят с аутсайдера Лудогороец. Иначе Арсенал се отърва само с една загуба през "лошия" ноември, а през уикенда помете Уест Хем с 5:1, което изкачи тима на втора позиция в класирането, на точка от лидера Челси.

Домакините на практика нямат кадрови проблеми - под въпрос са Аканжи и Буа. В състава се връщат Траоре, Сухи и Баланта, които не пътуваха до Берн. Венгер има повече главоболия, защото не може да разчита на контузените Уелбек, Мертезакер, Белерин и Дебюши, а Коклен е наказан.

Много здрав мач се очертава утре вечер, като срещата е еднакво трудна и за двата отбора. Определено Арсенал е с по-висока класа от своя съперник, макар че не е ясно Венгер с какъв състав ще излезе. Базел обаче има подкрепата на публиката си, която със сигурност ще създаде неприветлива обстановка за противника. Все пак очакванията са за победа на Арсенал, но нека имаме и едно наум. Първо, мотивацията на гостите няма да е толкова силна, както на техния противник, а примиренчеството по отношение на второто място ясно се вижда в лагера на лондончани. Освен това, статистиката показва, че за последните десет години Арсенал има само 4 победи в последния си мач от групите на Шампионска лига, като тимът дори си позволи да допусне загуби в двубои, които са без значение за крайното класиране в групата. А утрешната среща е точно такава. Не е ли това достатъчно основание да потърсим и друг знак, освен очаквания от всички "2"?

Прогноза: Базел - Арсенал 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Базел:

05 ноември Базел - Лозана 2:1 (Суперлига)
19 ноември Базел - Вадуц 6:0 (Суперлига)
23 ноември Лудогорец - Базел 0:0 (Шампионска лига)
27 ноември Сион - Базел 1:2 (Суперлига)
03 декември Йънг Бойс - Базел 3:1 (Суперлига)

Арсенал:

19 ноември Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:1 (Висша лига)
23 ноември Арсенал - ПСЖ 2:2 (Шампионска лига)
27 ноември Арсенал - Борнемут 3:1 (Висша лига)
30 ноември Арсенал - Саутхемптън 0:2 (Купа на Лигата)
03 декември Уест Хем - Арсенал 1:5 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Базел - Арсенал

1 среща
0 победи за Базел
0 равенства
1 победа за Арсенал
Голова Разлика: 2:0 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144