Лестър - Брюж: Лисиците ще се класират за плейофите


Н. Гавазов

Лестър - Брюж: Лисиците ще се класират за плейофите

Лестър - Брюж
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 22.11.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Руди Буке (Франция)

Намиращият се в лоша форма Лестър посреща Брюж в мач от петия кръг на Шампионска лига и е напълно възможно "лисиците" да се класират за плейофите след този двубой. Белгийците от своя страна имат последна възможност да запазят живи шансовете си да играят в Европа през пролетта, но за целта трябва да победят английския шампион.

Лестър е лидер в класирането на група G с три победи и равенство и без допуснат гол, което впечатлява, особено на фона на лошото представяне на "лисиците" във Висшата лига, където шампионите са в серия от две загуби и равенство в последните си три мача и се смъкнаха на 14-то място в класирането, което накара Клаудио Раниери да бие тревога през уикенда.

Брюж пристига като главния неудачник в групата, след като претърпя четири загуби и вкара само един гол срещу десет пропуснати. Ако нещо позитивно може да намерим в представянето на белгийците, това е играта им в последните два двубоя, които бяха срещу другия фаворит Порто и в тези мачове хората на Мишел Прюдом можеха да измъкнат нещо. Що се отнася до вътрешното първенство, тук Брюж е с три победи и две равенства и заема четвърто място в класирането, на точка от втория.

Нападателят Ислам Слимани отпадa от състава на Лестър, заради травма на прасеца и не е готов за игра. Мениджърът Клаудио Раниери няма да може да разчита и на титулярния вратар Каспер Шмайхел, който се възстановява след фрактура на ръката.

Напомняме, че първият двубой между Лестър и Брюж по-рано през сезона завърши с класически успех за английския отбор. Като цяло статистиката на белгийците срещу отбори от Висшата лига 6 победи, 4 равенства и 13 загуби, а на Острова - 2 равенства и 8 загуби от десет двубоя.

Фаворит в двубоя е Лестър. Очевидно е, че "лисиците" играят с по-голям ентусиазъм в Шампионска лига, отколкото във Висшата лига, а това не е добра новина за техния противник. Препоръката ни към почитателите на залозите е да се доверят на "лисиците", но да не разчитат на много голове в двубоя - максимум две попадения. Също така е подходящо да се играе и чиста мрежа за домакините.

Прогноза: Лестър - Брюж 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Лестър:

22 октомври Лестър - Кристъл Палас 3:1 (Висша лига)
29 октомври Тотнъм - Лестър 1:1 (Висша лига)
02 ноември ФК Копенхаген - Лестър 0:0 (Шампионска лига)
06 ноември Лестър - Уест Бромич 1:2 (Висша лига)
19 ноември Уотфорд - Лестър 2:1 (Висша лига)

Брюж:

26 октомври Брюж - Вестерло 4:0 (Първа Дивизия)
29 октомври Зулте Варегем - Брю 0:0 (Първа Дивизия)
02 ноември Порто - Брюж 1:0 (Шампионска лига)
06 ноември Брюж - Генк 1:1 (Първа Дивизия)
18 ноември Сент Труиден - Брюж 0:1 (Първа Дивизия)


Досегашни срещи:

Лестър - Брюж

1 среща
1 победа за Лестър
0 равенства
0 победи за Брюж
Голова Разлика: 3:0 за Лестър

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178