Базел - ПСЖ: В търсене на изненадата (анкета)


Н. Гавазов

Базел - ПСЖ: В търсене на изненадата (анкета)

Базел - ПСЖ
Стадион: "Санкт Якоб Парк", Базел
Дата: 01.11.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

Базел посреща ПСЖ в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига в опит да не допусне първа домакинска загуба през този сезон. Гостите пък имат амбицията да вземат всичко в този мач, което ще ги остави в битката за първото място в квартета, а всичко това обещава срещата на "Санкт Якоб Парк" да бъде повече от гореща.

Базел влиза в мача след уверена победа като гост над Грасхопърс във вътрешното първенство, където тимът е абсолютна доминираща сила и оглавява класирането с преднина от 13 точки пред най-близкия си преследвач. Единствените две загуби на колектива, воден от Урс Фишер, са срещу ПСЖ и Арсенал в Шампионска лига, където швейцарският тим няма и победа. Именно тук Базел не успя да спечели стартовия си мач срещу другия аутсайдер в квартета Лудогорец, което намали шансовете на отбора в борбата за третото място.

ПСЖ пристига като втори в групата, с актив от седем точки, колкото има и Арсенал. Проблемът на парижани в преследването на първото място е в това, че не успяха да спечелят домашния си мач с лондончани и загуба на точки тук ще означава, че французите вече няма да изостават от "артилеристите" само по допълнителни показатели, което ще усложни задачата им, с оглед на предстоящия сблъсък в Лондон. Хората на Емери ще излязат в днешната среща след трудна победа като гост на Лил в Лига 1, където столичани подобриха представянето си, записвайки три победи и равенство в октомврийските си мачове. Впрочем, шампионите все още не изглеждат така убедително, както през последните си сезони, а зависимостта от Кавани изглежда по-голяма от тази, която бе от Златан Ибрахимович, когато шведът се намираше тук. След 11 кръга ПСЖ е втори в класирането на Лига 1, на 6 точки от лидера Ница.

Домакините не могат да разчитат на възстановяващите се от травми Франсон, Аканжи и Буа, но това няма да окаже никакво влияние върху подредбата на състава и плановете на треньорския щаб. Гостите пристигат без контузените Орие и Пасторе, което означава, на десния фланг на защитата ще видим новото попълнение Томас Моние.

Мачът между ПСЖ и Базел преди две седмици бе спечелен от парижани с класическото 3:0, но резултатът лъже за това, което се случи на терена тогава. Швейцарците имаха няколко чудесни положения за гол до първото попадение на домакините и само липсата на късмет лиши хората на Фишер от гол. Впрочем, гостите играха открит футбол почти през цялото време и само в малки периоди от време се бранеха в глуха защита.

Не е ясно каква тактика ще избере треньорският щаб на Базел за днешния мач. Очевидно е, че трудно може да бъде надигран ПСЖ, но дали за това няма да помогнат трибуните, които този път ще са на страната на Базел? Или домакините ще изберат по-предпазлива игра и ще се опитат да огорчат съперника си с контраатаки?

Разбираемо е, че класата на гостите ги прави фаворити в мача и най-логичното е да заложим на тяхна победа, на суха мрежа и на гол за Кавани - всеки един от тези три варианта е логичен, а и трите наведнъж също могат да се случат. Но на търсачите на силни усещания бихме препоръчали смело да потърсят изненадата, а тя се изразява в знак "Х" в мача. Мотивите са заради прекалената зависимост на парижани от Кавани (какво ли би станало, ако уругваецът бъде неутрализиран?), слабото звено Моне в състава на Емери (белгиецът почти няма шансове срещу Траоре и Щефен от домакините) и не на последно място, изтощението от гостуването на Лил през уикенда и предстоящата важна среща с Рен в неделя. Дали всичко това няма да помогне на Базел, който е напълно спокоен във вътрешните турнири и изцяло може да се съсредоточи върху представянето си в Европа?

Прогноза: Базел - ПСЖ 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Базел:

15 октомври Базел - Люцерн 3:0 (Суперлига)
19 октомври ПСЖ - Базел 3:0 (Шампионска лига)
22 октомври Лугано - Базел 2:2 (Суперлига)
26 октомври Тюген - Базел 1:4 (Купа на Швейцария)
29 октомври Грасхопърс - Базел 0:2 (Суперлига)

ПСЖ:

01 октомври ПСЖ - Бордо 2:0 (Лига 1)
15 октомври Нанси - ПСЖ 1:2 (Лига 1)
19 октомври ПСЖ - Базел 3:0 (Шампионска лига)
23 октомври ПСЖ - Марсилия 0:0 (Лига 1)
28 октомври Лил - ПСЖ 0:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Базел - ПСЖ

1 среща
0 победи за Базел
0 равенства
1 победа за ПСЖ
Голова Разлика: 3:0 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
312