Класата на Ювентус ще бъде решаваща в Лион


Н. Атанасов

Класата на Ювентус ще бъде решаваща в Лион

Олимпик Лион - Ювентус
Стадион: "Парк Олимпик Лион", Лион
Дата: 18.10.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

Френският вицешампион Олимпик Лион стартира с класическа победа участието си в най-комерсиалния турнир, след като разби с 3:0 гостуващия Динамо Загреб. "Хлапетата" показаха, че могат да печелят и без своя голмайстор Александър Лаказет. Във втория мач на хората на Брюно Женесио в надпреварата, обаче, липсата на френския национал каза своето и Олимпик отстъпи с минималното 0:1 при визитата си на Севиля. Така "хлапетата" остават с актив от 3 точки и след първите два кръга заемат 3-ото място във временното. Жале, Фофана и Грение са контузени и са аут за домакините, но пред завръщане е голямата звезда Лаказает, който със сигурност ще е най-големият коз за ОЛ.

Ювентус стартира с домакинско 0:0 участието си в Шампионската лига. "Бианконерите" така и не успяха да пробият защитата на Севиля у дома, а удар на Игуаин срещна и гредата. И през настоящата кампания "старата госпожа" ще продължи с преследването на тъй дълго очаквана трета купа от Шампионската лига. В предишния си двубой торинци разбиха с 4:0 тима на Динамо Загреб, а двубоят в хърватската столица бе изгледан от трибуните от новоназначения ден по-късно нов старши-треньор на балканския гранд - Ивайло Петев. Кадворите проблеми пред наставника на Ювен Масимилиано Алегри преди визитата на Лион са свързани с контузиите на Манджукич, Киелини, Маркизио, Пяца и Асамоа. Лихщайнер пък е наказан.

Олимпик Лион и Ювентус имат два официални мача помежду си до момента, но те са от втория по сила турнир на Стария континент - Лига Европа. През сезон 2013/14 "бианконерите" елиминират "хлапетата" след две победи с 1:0 и 2:1.

Прогноза: Олимпик Лион - Ювентус 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Лион:

21 септември Лион - Монпелие 5:1 (Лига 1)
24 септември Лориен - Лион 1:0 (Лига 1)
27 септември Севиля - Лион 1:0 (Шампионска лига)
02 октомври Лион - Сент Етиен 2:0 (Лига 1)
14 октомври Ница - Лион 2:0 (Лига 1)

Ювентус:

21 септември Ювентус - Каляри 4:0 (Серия А)
24 септември Палермо - Ювентус 0:1 (Серия А)
27 септември Динамо Загреб - Ювентус 0:4 (Шампионска лига)
02 октомври Емполи - Ювентус 0:3 (Серия А)
15 октомври Ювентус - Удинезе 2:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Лион - Ювентус

2 срещи
0 победи за Лион
0 равенства
2 победи за Ювентус
Голова Разлика: 3:1 за Ювентус

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
320