Модрич: Бяхме по-добри от французите


Н. Гавазов

Модрич: Бяхме по-добри от французите

Полузащитникът на националния отбор на Хърватия Лука Модрич комнтира загубата от Франция с 4:2 във финален мач от Мондиал 2018.

"Дали ми се подобри настроението от наградата Най-добър играч на турнира? Не, разбира се! Тъй като загубихме. Всичко, към което се стремихме бе победа на Хърватия.

Може да се каже, че на моя отбор не му провървя. Наистина мисля по този начин. И всеки в нашия тим разсъждава така. Ние играхме добре и бяхме по-добрият отбор на терена. Но не винаги по-добрите побеждават. Вторият допуснат гол стана повратен момент в мача. Бяхме изненадани, когато съдията прибягна до помощта на VAR. А и изобщо от работата на рефера в срещата. Преди първия гол той отсъди наказателен удар, макар че там нямаше такъв. Франция откри резултата. Но ние се върнахме в играта, показвайки отличен футбол, но съдията отсъди дузпа. Такива моменти убиват отбора. Невъзможно е постоянно да правиш обрати.

Сражавахме се до самия край и се гордеем с постигнатото и от това как играхме. За съжаление, това се оказа недостатъчно", заяви Модрич.

  Сподели
440