Дешан: Показахме дух и се борихме до края


Н. Гавазов

Дешан: Показахме дух и се борихме до края

Старши-треньорът на националния отбор на Франция Дидие Дешан сподели мнение за победата над Хърватия с 4:2 във финала на Мондиал 2018. Напомняме, че специалистът стана едва третият човек на планетата, който е вдигал световната титла, както като играч, така и като селекционер. Той бе капитан на Франция през Мондиал 98, когато французите спечелиха първата си титла.

"Моите играчи плуват от щастие. Три пъти се преобличах днес. Не винаги съм толкова лошо облечен, но няма страшно", заяви Дешан.

"Имаме много млад отбор. От него 14 футболисти не играха на Световното. Изпитвам огромна гордост по отношение на тях. Те показаха невероятен дух и се бориха до края. Тези качества станаха решаващи на това Световно. Това липсваше на отбори с по-голяма класа. Ние сме световни шампиони и това трябва да се запомни.

За мен е голяма чест да спечеля Световното. Отначало като играч, а сега и като треньор. Това е забележителен опит. Синът ми е на 22 години – за младото поколение е много важно да си световен шампион. Нека младите момчета почувстват радостта заедно с нас. Да, те сега полудяха, но все още не си дават сметка, че са световни шампиони.

Това са 23 –ма играча, които  са свързани един с друг във всичко. След такъв финал техният живот се променя. Те вече няма да са същите", каза още специалистът.

  Сподели
484