Далич: Такива дузпи не се свирят на финал на Световно


Н. Гавазов

Далич: Такива дузпи не се свирят на финал на Световно

Старши-треньорът на националния отбор на Хърватия Златко Далич коментира загубата от Франция с 4:2 във финален мач от Мондиал 2018. Специалистът изрази мнение, че главният съдия в срещата Нестор Питана не е трябвало да отсъжда дузпа срещу неговия отбор в края на първото полувреме.

"Поздравявам Франция с титлата. През първите 20 минути ние контролирахме играта, след това получихме автогол от статично положение. Върнахме попадението, но получихме гол от дузпа. Няма да коментирам работата на съдиите, но във финали на Световно такива дузпи не се свирят. Не принизявам заслугата на Франция, ни малко не ни провървя. Този мач бе най-добрият от всички, които ние играхме на това Световно. Допуснахме голове от силен отбор, но не бива да се допускат такива грешки. Горди сме със своето постижение.

Дали ще продължа работа с националния отбор на Хърватия? Сега искам малко да си почина. Ние работехме напрегнато в продължение на няколко месеца. Ще си взема почивка, ще си почина. Никога не вземам прибързани решения", заяви Далич.

  Сподели
482