Саутгейт: Хърватия заслужава да играе на финала


Н. Гавазов

Саутгейт: Хърватия заслужава да играе на финала

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт коментира поражението от Хърватия с 2:1 в полуфинален мач от Мондиал 2018.

"Играхме много добре през първото полувреме, контролирахме мача и владеехме топката. Вие сте прави, че когато контролираш срещата, трябва да вкараш втори гол. След почивката имахме по-малко време за владеене на топката - може би заради недостатъчен опит. не използвахме всичките си шансове. Подсъзнателно играхме под натиск и това повлия.

Хърватия разполага с опитни играчи. В допълнителното време играта се изравни. Дребните детайли  играят голяма роля в полуфиналите. В крайна сметка те вкараха, а ние не успяхме да отговорим на втория гол. Желая им всичко добро на финала. Те проявиха воля, имат талантливи играчи и са достойни да играят на финала.

Дайте ми няколко дни и всичко ще анализирам. Сега усещам разочарование, загуба. Трябва да използваме своите възможности. Всички играчи и треньори сега се чувстват не уютно, но аз се гордея с тях. Постигнахме много. Нашите фенове получиха положителни емоции. Убеден съм, че нашата страна също може да се гордее с нас. А ние, преживявайки тази болка, ще направим положителните изводи. Не мога да искам повече от своите играчи, защото те преодоляха много бариери за тези седмици.

Мачът за третото място не е срещата, за която мечтаеш. Имаме няколко дни за подготовка, но искаме да проявим своята гордост. Винаги трябва да се стремиш към победата. За 24 часа ще е трудно да върна момчетата в това психологическо състояние, в което те да бъдат организирани, но това е още едно изпитание.

Мисля, че Кейн отдаде всичко на своя отбор. Имаше момент след почивката, когато престанахме да контролираме топката. Не строихме играта по своя сценарии. Трябва да използваме оставащото време, за да решим с каква тактика ще излезем в последния мач. От Кейн нищо повече не мога да поискам като човек и като капитан. Той направи всичко", заяви Саутгейт.

  Сподели
452