ФИФА се безпокои от многото кадри с жени по време на мачовете


Н. Гавазов

ФИФА се безпокои от многото кадри с жени по време на мачовете

Главата на департамента за устойчиво развитие към ФИФА Федерико Адиеки съобщи, че организацията планира да помоли телевизионните оператори в бъдеще да намалят количеството планове с привлекателни фенки по време на транслация на мачове от Световните първенства.

Според ФИФА, която води антидискриминационна кампания, честото показване на красавиците- любителки на футбола е проблем на финалите на Мондиал 2018.  

Напомняме, че седмица след старта на Световното първенство в Русия Европейската организация срещу дискриминация във футбола и обществото (FARE) излезе с декларация, че на турнира има много сексистки проблеми. Обръщаше се внимание на отсъствието на жени в съдийските бригади, дикторите на стадионите и в делегациите на ФИФА, които следят мачовете на трибуните заедно с президента на Организацията Джани Инфантино.

Освен това FARE обърна внимание на факта, че в Русия са дошли повече жени от Латинска Америка, Иран и Саудитска Арабия, отколкото от някои европейски страни, което е доказателство за проблеми на жените във въпросните европейски държави.

  Сподели
431