Нападнаха Ван Бастен заради снимката му с Путин


Н. Гавазов

Нападнаха Ван Бастен заради снимката му с Путин

Бившият нападател на Милан и на националния отбор на Холандия Марко ван Бастен получи остри критики в родината си, заради снимката си с президента на Русия Владимир Путин. Фотографията беше направена преди няколко дни, когато група бившия футболни звезди се срещна с руския ръководител в Кремъл.

Срещу Ван Бастен се изказа Ханс де Борст, чиято 17-годишна дъщеря загина през 2014 година в самолетна катастрофа в Донецка област, както и Джери Скинер - адвокат на роднините на жертвата.

Напомняме, че международна следствена група доказа, че самолетът е свален от ракета от комплекса за противовъздушна отбрана "Бук", който Русия е предала на сепаратистите в Донецка област. В действителност, престъплението е извършено от руски военнослужещи, които участват на страната на сепаратистите без обозначителни знаци на руската армия, с цел да прикрият помощта на Русия за престъпниците.

Както обикновено, Путин и Руската Федерация отказват да признаят доклада на международната следствена комисия.

"Ужасно е да видя това! Ван Бастен бе добър футболист, но сега е лош холандец! Той забрави да попита Путин кога ще поеме отговорност за убийството на пасажерите на МН17", заяви Де Борст.

"Ако не сте забравили, г-н Ван Бастен, Путин уби мъже, жени и деца, които бяха фенове на вашия национален отбор. Кажете на г-н Путин да признае отговорността си за авиокатастрофата", коментира Скинер.

  Сподели
435