Десетки хиляди англичани се отправиха към Русия


Н. Гавазов

Десетки хиляди англичани се отправиха към Русия

Няколко десетки хиляди фенове на националния отбор на Англия се очаква да пристигнат в Москва, след като "Трите лъва" успяха да се класират за полуфиналите на Мондиал 2018. До момента британците се въздържаха от пътуване до Русия, заради откровената пропаганда на Острова срещу домакина на Световното първенство по футбол. Напомняме, че Великобритания и Русия са в обтегнати отношения след скандала "Скрипал".

Класирането на националния отбор на Англия и информациите в социалните мрежи, че "в Русия не се разхождат мечки по улиците", все пак разми страховете на английските почитатели на футбола. Предполага се, че между 30 и 50 хиляди островитяни ще пристигнат днес и утре в руската столица. Точно там ще се играе решаващия двубой за англичаните за класиране за финала. Проблемът е, че огромната част от британците ще останат без билети за мача и ще напълнят улиците на руската столица, което означава повече работа за органите на реда.

Очаква се около 14 00. билета за 81-хилядния "Лужники" да бъдат отблокирани на сайта на ФИФА, освободени от руските фенове след отпадането на "Сборная" на 1/4-финалите. Но останалите островитяни няма как да влязат на стадиона.

Прогнозите са, че евентуално класиране на Англия на финала ще доведе още около 50 000 представителя на Острова в Русия.

  Сподели
938