Кейн: На крачка сме от най-важния мач


Н. Гавазов

Кейн: На крачка сме от най-важния мач

Капитанът на националния отбор на Англия Хари Кейн коментира победата над Швеция с 2:0 в мач от четвъртфиналите на Мондиал 2018.

"Ние показахме отличен футбол. Имаше много преса, но успяхме да запазим самообладание. Радвам се, че се класирахме за полуфиналите. Това е всичко, за което можем да мечтаем. Щастливи сме, че накарахме нашите фенове да се гордеят с нас. Всички очакваха да покажем добър футбол и страстна игра, а ние направихме това. Наслаждаваме се на ситуацията. Сега сме на крачка от най-важния мач за всеки футболист.

Нас много ни вдъхновява победата на Англия през 1966 година. От тогава Англия не е имала впечатляващи резултати на големи турнири. Предстои ни важен мач в полуфиналите. Уверени сме в своите сили. Наблюдавам съотборниците си и виждам в очите им спокойствие и увереност. С нетърпение очаквам следващото изпитание.

Много се говореше, че трябва да бъдем единни като юмрук и треньорът изигра голяма роля в изграждането на колектива. Получаваме удоволствие от този турнир и засега не искаме да се прибираме у дома. Искаме да останем тук до края. Приятно е също така, че нашите семейства дойдоха тук и може да се видим с роднините си след мача.

Играхме хладнокръвно. Разбира се, че Пикфорд извърши няколко впечатляващи спасявания. Ние искаме да творим собствена история и да стигнем до финала. И без значение какво ще се случи по-нататък, ние вече можем да се гордеем със себе си", заяви Кейн.

  Сподели
460