Саутгейт: За мен е огромна чес да бъда треньор на този отбор


Н. Гавазов

Саутгейт: За мен е огромна чес да бъда треньор на този отбор

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт коментира победата над Швеция с 2:0 в мач от четвъртфиналите на Мондиал 2018.

"За мен е огромна чест да бъда треньор на нашия отбор. Преди мача разговарях с играчите и те не искаха да се прибират у дома си. За това сега оставаме тук още една седмица.

След толкова емоционален мач в средата на седмицата ние успяхме да покажем отлична игра. Младият ни отбор укрепва пред очите ни и става по-силен. Много наши футболисти подходиха към мача с изключителен манталитет, независимо от това, че нямаха голяма игрова практика. Ние действахме като истински колектив.

Класирахме се за полуфиналите, но при нас можем да избираме само от 33% от играчите в лигата. Това е голям проблем. Въпреки това успяхме да вдъхновим хората и за нас това е специално чувство. Сега сме преизпълнени с гордост от резултата.

Швеция е забележителен отбор, който отстрани много силни съперници, в това число и в квалификациите. Те винаги играят силно и са готови да се бият един с друг. Изпитвам огромно уважение към шведския национален отбор.

За мен Пикфорд е прототип на това какъв трябва да бъде съвременният вратар. Това, как той бързо работи на вратата, избива топките, раздава забележителни пасове – на нас са ни нужни вратари от такова ниво. Магуайър? Помня, че в първия му мач за националния той каза, че просто се старае а не допуска грешки. След известно време му казах: "Какво пък, сега да направим нещо повече?". На този турнир той силно прибави в увереността. Магуайър е суперталант", заяви Саутгейт.

  Сподели
424