Саутгейт: Бяхме дисциплинирани и проявихме голяма упоритост


Н. Гавазов

Саутгейт: Бяхме дисциплинирани и проявихме голяма упоритост

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт даде коментар след победата над Колумбия в осминафинален мач от Мондиал 2018. Както е известно, двата отбора не успяха да се победят в редовното и допълнителното време, завършвайки при резултат 1:1 и победителят бе излъчен след изпълнение на дузпи, в които късметът бе на страната на британците.

"Много се гордея от това, как игра моят отбор. Мисля, че контролирахме срещата през всичките 90 минути. Това особено впечатлява, отчитайки факта, че в тима има много млади играчи. Бяхме дисциплинирани и проявихме голяма упоритост.

Трябва да се възстановим за следващия мач. Много е важно, че успяхме да победим Колумбия на стадион, на който нашите фенове бяха пет пъти по-малко. Това бе специална нощ за нас.

Всичко се получи нормално, но ни липсваха комбинации, не се получаваше последният пас. През първите 90 минути се стараехме да не оголваме своя тил, през втората част на допълнителното време тръгнахме напред и имахме няколко положения. Като цяло, бяхме уверени в това, което вършим. До края вярвахме, че правим всичко както трябва.

Дали има контузени? Сега не мога да отговоря на този въпрос, кашата е пълна. Ще видим през следващите 36 часа. Повече съм впечатлен от това, че футболистите се бореха през всичките 90 минути.

Вече мисля за следващата среща. Много ми се иска да починем седмица, за да е насладим на момента. Но пред нас е Швеция, а с тях е дяволски трудно да се играе.

Имаме забележителни фенове, които ни подкрепят в продължение на много години. Много се гордея, че нашият отбор донесе много радост на всички в нашата страна. Мисля, че следващата среща ще бъде наблюдавана от още повече наши фенове.

Имаше много нарушения в този нервен мач. Не мисля, че ние се доближихме до съперника по количество на нарушенията. Но пак ще кажа, гордея се, че моите играчи се държаха дисциплинирано. Според мен, ние заслужено победихме", заяви Саутгейт.

  Сподели
401