Пекерман: Всички знаеха, че мачът ще е груб


Н. Гавазов

Пекерман: Всички знаеха, че мачът ще е груб

Старши-треньорът на националния отбор на Колумбия Хосе Пекерман сподели мнение за мача с Англия от осминафиналите на Мондиал 2018. Както е известно, двата отбора не успяха да се победят в редовното и допълнителното време, завършвайки при резултат 1:1 и победителят бе излъчен след изпълнение на дузпи, в които късметът бе на страната на британците.

"Дузпите станаха важен фактор за поражението, защото мачът завърши наравно. Двубоят бе твърд, груб. Но всички знаеха, че мачът ще бъде такъв. Никак не е комфортно да играеш, постоянно мислейки за решенията на съдиите. Но такива неща се случват във футбола. Играчите търсиха възможност да спечелят фаул, а това обърка картите ни.

Англия има забележителен отбор, но и Колумбия показа, че имаме достойнство. Добре се представихме на това Световно. След мача англичаните бяха по-изморени от нас. За съжаление, дузпите не се развиха в наша полза, но моят отбор игра с достойнство. В мача имаше много спирания, а това повлия на играта ни.

Колумбия е смел отбор и игра много смело. Малко ни липсваше игра в дълбочина. Не успяхме да постигнем това, за което се готвехме. Но бе много важно да влезем в тази среща, за да запазим своя ритъм. Липсваше ни спокойствие, когато топката бе във въздуха и се водеше борба на втория етаж.

Бъдещето ми? В момента не мисля за това. Много работехме, а не можахме да продължим напред. Това ни разочарова", заяви Пекерман.

  Сподели
409