Харейде: Шмайхел направи всичко възможно, за да победим


Н. Гавазов

Харейде: Шмайхел направи всичко възможно, за да победим

Старши-треньорът на националния отбор на Дания Оге Харейде коментира загубата от Хърватия в осминафиналите на Мондиал 2018. Напомняме, че двата тима не се победиха в редовното и допълнителното време и трябваше да определят победителя в мача чрез изпълнение на дузпи, в които "шахматистите" имаха повече късмет.

"Каспер Шмайхел направи всичко възможно за да победим. И в редовното време на мача, и в допълнителното и при дузпи. Трима от най-добрите ни изпълнители на дузпи не успяха вкарат, въпреки че обикновено те са добри в това.

След мача казах на играчите ми, че се гордея с тях. Те играха според плана и направиха всичко перфектно. Играхме добре през целия турнир, направихме добър мач срещу Хърватия. В двубоите всичко е от значение. Днес моите играчи дадоха всичко от себе си. Гордея се с отбора. Ние контролирахме хода на срещата и можехме да спечелим", заяви Харейде.

"Преди мача малко тренирахме дузпи. Нашите пет изпълнители ан дузпи няколко пъти изпълняваха дузпи, а те добре вкарват за клубните си отбори, но днес това не се случи. При тренировките няма как да тренираш нервите, но по време на мач пулсът на човек е като на война.  Много е трудно да се подготвите за такава ситуация.

Ако бяхме били, тогава щяхме да имаме мач с Русия в Сочи, това е така. На Световното няма прости двубои, тъй като няма по-лош или по-добър отбор. Това не работи по този начин. Що се отнася до сблъсъка между Хърватия и Русия в четвъртфиналите, аз няма да правя прогнози. Не гледах мача на Русия с Испания", каза още наставникът.

"Когато се върнаха в съблекалнята, момчетата казаха, че трябва да продължим да работим като екип, което ще ни даде добри  шансове в следващия турнир. Ние ще се опитаме да се превърне в победител в групата, за да стигнат до финала на Лигата на нациите", завърши Харейде.

  Сподели
497