Черчесов: Сега футболистите по-бързо ще приемат идеите ми


Н. Гавазов

Черчесов: Сега футболистите по-бързо ще приемат идеите ми

Старши-треньорът на националния отбор на Русия Станислав Черчесов даде коментар на мача с Испания от осминафиналите на Мондиал 2018.

"Емоциите са прости: те нахлуват по време на мач. Двубоят завърши, работата е свършена, сега мислим за следващия двубой. Не съм гледал таблото по време на дузпите, там също ги показваха. А емоциите трябва да се запазят, защото турнирът току що започва.

Що се отнася до тримата централни защитника, много мъчително преминахме към тази система. Няма как да играеш с петима защитника, когато имаш червен картон. Всичко бе ясно за треньорския щаб, но трябваше да убедим футболистите, че трябва да играем именно така. Благодаря на всички, че те ме разбраха. Наложи се да разговарям индивидуално с всеки, за да мога подробно да обясня.

Ако има идея, то футболистът просто трябва да прави това, което треньорът е казал. Но, ако той не почувства това, тогава нищо няма да се получи. Сега, след този мач, те ще се убеждават минута по-рано. Но момчетата са умни, всичко схващат", заяви Черчесов.

  Сподели
434