Рулетката на дузпите прати Русия напред, Испания напуска Световното


В. Мухарски

Рулетката на дузпите прати Русия напред, Испания напуска Световното

Русия победи Испания, след изпълнения на дузпи, в третия сблъсък от 1/8-финалната фаза на Мондиал 2018. В редовното време двата тима завършиха наравно - 1:1. Всъщност това беше резултатът и след първото полувреме.

В 11-ата минута Начо тръгна на скорост по десния фланг, но Жирков го фаулира грубо. Марко Асенсио изпълни свободния удар, центрирайки към далечната греда, където Рамос и Игнашевич влязоха в спор за топката. Бранителят на "Сборная" повали на земята защитника на Реал Мадрид, а топката срещна неговата пета и се озова във вратата на Акинфеев - 1:0.

"Сборная" опита да изнесе играта и последваха няколко ситуации пред испанската врата. 4 минути преди края на първата част руснаците стигнаха до изравнителен гол. След изпълнение на ъгловия удар Дзюба засече с глава, след което топката срещна ръката на Жерард Пике. Реферът се консултира с помощниците си и отсъди дузпа за Русия. Таранът на "Сборная" изпълни хладнокръвно, стреляйки в обратния на Де Хеа ъгъл - 1:1.

След почивката Испания бе по-активният отбор, но Русия се защитаваше добре и не допусна ново попадение. Така се стигна до продълженията. Доста любопитна ситуация имаше през второто продължение, когато Рамос бе съборен в наказателното поле на домакините, но съдията не посмя да отсъди дузпа и за Испания.

Така до нов гол не се стигна и  двата тима решиха всичко с изпълнения на дузпи. Акинфеев хвана удара на Коке. Малко след това и Яко Аспас пропусна и така Испания отпада рано от Световното, а Русия продължава в следващата фаза.

  Сподели
700